Vrouw uit Herk-de-Stad overleeft zes kogels in het lijf en vraagt 1,2 miljoen euro schadevergoeding

De vrouw (rechts) blijft invalide na de schietpartij door ex-partner Serdar T. (links).
Van Galen - Repro Mariotti De vrouw (rechts) blijft invalide na de schietpartij door ex-partner Serdar T. (links).
Een Herkse vrouw kreeg op 7 oktober 2014 zes kogels in haar lijf bij een schietpartij door haar ex. Ze vraagt hiervoor ongeveer 1,2 miljoen euro schadevergoeding. Vandaag zit de vrouw in een rolstoel en kampt ze met ondraaglijke zenuwpijnen. Dader Serdar T. werd in november 2016 reeds veroordeeld tot acht jaar cel door het Antwerpse Hof van Beroep.

De moordpoging ruim vier jaar geleden was de uitloper van een zeer moeizame echtscheiding. Serdar T. kon de breuk niet verwerken en stond plots met een geweer aan de deur van haar ex. Hij vuurde zes kogels op haar af: drie kwamen terecht in haar benen en drie in haar bovenlichaam. De vrouw overleefde miraculeus deze aanslag, maar is getekend voor de rest van haar leven. Terwijl hun moeder werd neergeschoten, lagen de kinderen in de wagen van de vader een dutje te doen.

Lange revalidatie

Vandaag zit de vrouw in een rolstoel en probeert ze zich te verplaatsen met een rollator. Nadat er aanvankelijk twaalf jaar cel gevorderd werd, ging de vrouw zelf vragen om een strafvermindering, zodat haar twee kinderen hun papa nog zouden zien. Ze komen dan ook geregeld op bezoek in de gevangenis. Volgens advocaat Steve Geerdens komt er een thuisverpleegster over de vloer die haar moet helpen aankleden, verzorgen en medicatie geven. Er staat haar nog een lange revalidatie te wachten. Vier maal per week trekt ze naar de kinesist. “Ze heeft een laag zelfbeeld en haar kinderen krijgen psychologische bijstand.”

De ex-man stort af en toe 25 euro op een rekening. Daarom zal de vrouw moeten aankloppen bij het fonds voor slachtoffers van opzettelijke gewelddaden, waar ze maximaal 128.000 euro schadevergoeding kan krijgen. Op 4 januari volgt een tussenvonnis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • etienne vijverman

    je kunt het vragen maar krijgen .....en het fonds voor slachtoffer hulp moet die uitbetalen ???? als ze hem nog regelmatig bezoekt en zelfs strafvermindering vraagt ??? zeer raar !!!

  • Elisa deJong

    Verschrikkelijk, zoiets doe je een moeder v j kindjes niet aan..