Verkrachter en folteraar moet slachtoffer 100.000 euro schadevergoeding

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een schadevergoeding van 100.871 euro toegekend aan een 28-jarige vrouw uit Herk-de-Stad. Zij werd het slachtoffer van een 29-jarige Pakistaan, die haar verkrachtte, folterde en probeerde te vermoorden. Na de feiten urineerde de man op het slachtoffer. De Pakistaan werd vorig jaar tot 20 jaar cel veroordeeld.

De feiten speelden zich af in de nacht van 11 op 12 maart 2014. De 29-jarige Pakistaan werkte als stalknecht in de manège van de vriend van het slachtoffer. Hij had het plan goed voorbereid. De vrouw was op weg naar haar vriend, maar de Pakistaan had de verlaten weg in Herk-de-Stad met enkele takken versperd. Het slachtoffer moest noodgedwongen uit haar wagen stappen om de takken te verwijderen. Op dat moment dook de Pakistaan op en greep de jonge vrouw vast. Hij schopte de vrouw en sloeg haar. Hij was gemaskerd. Daarna knevelde de Pakistaan de vrouw met de handen achter haar rug. Hij nam een zak en trok die over het hoofd van het slachtoffer. Hij trok de zak stevig aan.

Nadat de vrouw vastgebonden was, sleurde de dader de vrouw naar een weide. Daar werd ze meerdere keren verkracht. Nadien urineerde de man op zijn slachtoffer. De wetsdokter stelde bij zijn onderzoek duidelijke sporen van wurging vast. Die waren mogelijk levensbedreigend. De vrouw overleefde de wurgpoging omdat ze een stuk van de zak tussen haar tanden had kunnen klemmen. Het Antwerpse Hof van Beroep veroordeelde de Pakistaan in de zomer van 2015 tot 20 jaar cel wegens moordpoging, verkrachting en foltering. Hij had volgens het hof helemaal geen schuldinzicht. Hij toonde geen respect voor het slachtoffer en voor vrouwen in het algemeen. De correctionele rechtbank in Hasselt kende het 28-jarige slachtoffer gisteren een schadevergoeding van 100.871 euro toe. De rechter verleende nog voorbehoud voor verdere psychologische begeleiding in de toekomst. (JDSL)