Twee graffiti-kunstenaars kleuren kinderopvang
De Speeldoos met gratis muurschildering

Twee graffiti-kunstenaars uit Bilzen en Herk-de-Stad brengen gratis muurschildering aan in het kinderdagverblijf. In het kader van de Warmste Week deden ze een oproep om geld te geven voor het Kinderkankerfonds in Limburg.
Karolien Coenen Twee graffiti-kunstenaars uit Bilzen en Herk-de-Stad brengen gratis muurschildering aan in het kinderdagverblijf. In het kader van de Warmste Week deden ze een oproep om geld te geven voor het Kinderkankerfonds in Limburg.
De kinderen die maandag naar de gemeentelijke buitenschoolse opvang De Speeldoos in Schulen bij Herk-de-Stad gaan, hoeven niet langer tegen een blinde muur aan te kijken. Wouter Loix (37) en Simon Quintens (36) hebben het lokaal extra kleur gegeven met een muurschildering.

In koeien van letters spoten ze de naam van de opvang op de muur met twee spelende kinderen: een jongen die aan het gamen is,  een meisje met haar smartphone. “Kinderen vandaag gamen graag en kunnen niet zonder hun gsm”, aldus Wouter en Simon die al 20 jaar met graffiti bezig zijn. In het wereldje gebruiken ze de tag Saik & Linez.

Tombola

Het duo spoot het graffiti-werk gratis. Wouter en Simon hadden in het kader van de Warmste Week een oproep gedaan om geld in te zamelen voor het Kinderkankerfonds Limburg. Voor 5 euro maakte je kans om twee muurschilderingen te winnen. “Uit de 200 deelnemers heeft een onschuldige hand er twee uitgeloot.” Manu Claes uit de Herk-de-Stad was één van de twee winnaars. Hij wilde dat Saik & Linez De Speeldoos met een “mural” kwamen opfleuren. “Het is een kleurrijke geworden”, vertelt Wouter.  “We hebben 35 verschillende kleuren gebruikt. en er vier uren aan gewerkt.”

Hun actie bracht 1.650 euro op. Wouter en Simon hebben de smaak te pakken. Volgend jaar lanceren ze een nieuwe actie. Wat dat wordt, weten ze nog niet.

Wouter Loix spuit de laatste lik verf op de muurschildering in De Speeldoos, de buitenschoolse kinderopvang in Schulen bij Herk-de-Stad.
Karolien Coenen Wouter Loix spuit de laatste lik verf op de muurschildering in De Speeldoos, de buitenschoolse kinderopvang in Schulen bij Herk-de-Stad.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.