‘Let’s Roll Back to the 80’s’: PXL-studenten brengen Amerikaans rollerdisco in jaren 80-thema naar België

TONY VAN GALEN
Zaterdag 4 mei organiseerden Amelie Vandenhoudt en Jolien Geyskens, twee studenten van de bacheloropleiding Communicatiemanagement van Hogeschool PXL, ‘Let’s Roll Back to the 80’s’ in sportcentrum Herkules in Herk-De-Stad. Hiermee willen ze de typisch Amerikaanse rollerdisco uit de films naar België brengen. Het werd een uitje op oldschool rolschaatsen geschikt voor jong en oud. Hierna konden zowel jongeren als volwassenen genieten van een echt throwback feestje, waar jaren 80-kledij zéker niet ongepast waren.
TONY VAN GALEN

De twee studenten werkten voor hun evenement samen met Bierpunt en de rollerclub Spin-It. De perfecte combinatie om twee doelgroepen bij elkaar te brengen. Rollerclub Spin-It trekt tot op heden vooral kinderen aan. Bierpunt mikt eerder op het volwassen publiek. Door de avond op te splitsen, waren dit keer alle leeftijden welkom. “Dit soort evenementen zie je vooral terugkomen in de typische Amerikaanse film. Ik droomde er altijd van om dat eens te kunnen doen in België. Daarom kozen we voor dit idee te realiseren, in Herk-De-Stad”, aldus organisator Amelie Vandenhoudt. Tot  20.30 uur konden mensen van alle leeftijden zich verplaatsen op vier wieltjes onder elke voet. Discoverlichting en leuke popmuziek ontbraken zeker niet. Voor wie een hongertje had, kon genieten van typisch Amerikaanse hamburgers. Vanaf  20.30 uur was iedereen vervolgens welkom in de cafetaria van Bierpunt voor een heus jaren 80-feestje.

TONY VAN GALEN
TONY VAN GALENReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.