Vanaf Nieuwjaar ook herbruikbare bekers op evenementen van gemeentebestuur

Wegwerpbekers zullen vanaf Nieuwjaar niet meer gebruikt mogen worden op evenementen, ook op de nieuwjaarsdrink in Herenthout zijn ze uit den boze
Hollandse Hoogte / Sabine Joosten Wegwerpbekers zullen vanaf Nieuwjaar niet meer gebruikt mogen worden op evenementen, ook op de nieuwjaarsdrink in Herenthout zijn ze uit den boze

Naar jaarlijkse traditie organiseert het lokaal bestuur in Herenthout op de eerste zondag van het nieuwe jaar een nieuwjaarsdrink waarbij ze haar burgers een gratis drankje aanbiedt. Vanaf 1 januari 2020 is het op alle evenementen, van schoolfeesten tot grote festivals, verboden om dranken te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes. Alle drankjes moeten dan geserveerd worden in herbruikbare bekers of glazen.

Het bestuur zal voor de nieuwjaarsdrink dus geen wegwerpglazen meer gebruiken maar de drankjes schenken in herbruikbare bekers. Ze zal deze huren van een gespecialiseerde firma die ook voorziet in sociale tewerkstelling. Ook de deelnemende verenigingen zullen rekening moeten houden met deze wijziging. Op de infovergadering van morgen 5 november krijgen ze van de milieuambtenaar meer informatie en toelichting over het verbod op wegwerp en het gebruik van herbruikbare glazen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.