Rode Kruis Herenthout zet cursisten, bloedgevers en medewerkers in de bloemetjes

Cursisten, bloeddonoren en medewerkers werden in de bloemetjes gezet door de Rode Kruis afdeling Herenthout
Peter Vanderveken Cursisten, bloeddonoren en medewerkers werden in de bloemetjes gezet door de Rode Kruis afdeling Herenthout
In de gemeentelijke feestzaal van Herenthout, gelegen naast het gemeentehuis, zetten de mensen van de Rode Kruis afdeling Herenhout op vrijdagavond enkele verdienstelijke bloedgevers, cursisten en vrijwilligers in de bloemetjes tijdens een huldigingsreceptie.

De Herenthoutse afdeling van het Rode Kruis organiseert een viertal keer per jaar een bloedgeversavond in de vrije lagere school in de Schoetersstraat te Herenthout. In 2018 mochten de mensen van het Rode Kruis afdeling Herenthout 593 donors ontvangen gedurende deze avonden. Wat neerkomt op een gemiddelde van om en bij de hondervijftig bloedgevers per georganiseerde avond.

Cursisten

Elk jaar organiseert de Rode Kruis afdeling Herenthout een combinatiecursus Eerste Hulp en Helper. Begin 2019 vond ook zo een cursus plaats, uiteindelijk namen elf van de vijftien deelnemers aan de cursus deel aan het eindexamen. Alle deelnemers aan het examen behaalden hun brevet en ontvingen dit tijdens de receptie vrijdagavond. Ook dit najaar organiseert de afdeling een combinatiecursus Eerste Hulp en Helper.

Vrijwilligers

Verder zette de Herenthoutse afdeling hun plaatselijke vrijwilligers in de bloemetjes. August Van Dyck, Ann Peeters, Ives Augustijnen, Ivo Bosschaerts en Maarten Garroy waren de feestneuzen van dienst die een erkenning kregen voor hun jarenlange, tomeloze inzet binnen de Herenthoutse afdeling van het Rode Kruis.

Gemeentebestuur

Tot slot ging er nog een dankwoord van het Rode Kruis richting het Gemeentebestuur van Herenthout: “Als laatste wil onze afdeling absoluut het gemeentebestuur van Herenthout danken. Geregeld kunnen we rekenen op logistieke steun of praktische zaken die onze werking vooruit helpen. Ze trekken ook het project hartveilig, een initiatief dat gesmaakt wordt door de Herenthoutenaar.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.