Pand vlak bij Zaal Lux wordt nieuwe thuisbasis voor verenigingen

De gemeente koopt het pand links van het KBC-filiaal op de markt.
Peter Vanderveken De gemeente koopt het pand links van het KBC-filiaal op de markt.
De kogel is door de kerk. De gemeente Herenthout koopt het pand aan Markt 21, vlak bij zaal Lux. Het wordt de nieuwe huisvesting voor de lokale verenigingen. Eerst zou die op de site Verheyen komen, maar dat plan viel in het water.

Het gebouw vlak bij Zaal Lux zal binnenkort onder handen genomen worden voor de huisvesting van Herenthoutse verenigingen. Eerder zou die nieuwe thuisbasis op de site Verheyen in de Molenstraat komen, maar door een beroepsprocedure kan dat dossier nog jaren aanslepen.

Een projectgroep zal de verbouwplannen aan Markt 21 vormgeven. Het gelijkvloers wordt opgedeeld in lokalen met aparte toegangen en eigen sanitair. “We zijn erg blij met deze toekomstige thuishaven voor Atelier Matsijs, Jeugdatelier Matsijs, OKRA schilders en de koninklijke Fototclub Toreke”, zegt burgemeester Stijn Raeymaekers. 

Aan de voorzijde van het gebouw wordt een dubbele deur voorzien voor andersvaliden. Er komen ook extra ramen aan de zijkant. Door de aankoop van het pand en de achterliggende parking zou in de toekomst de capaciteit bij evenementen in Zaal Lux opgetrokken kunnne worden. De zaal ligt pal naast de parking achteraan Markt 21. De komende weken plant het gemeentebestuur nog een infovergadering met de verenigingen over het project.

Burgemeester Raeymaekers aan de achterzijde van het nieuwe pand. De parking grenst er aan Zaal Lux.
Peter Vanderveken Burgemeester Raeymaekers aan de achterzijde van het nieuwe pand. De parking grenst er aan Zaal Lux.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.