Onthaasten bij de kinderyogadocente? Het kan!
“Ik probeer kinderen voor te bereiden op onze prestatiegerichte maatschappij”

Lynn Tas tijdens één van haar sessies met kinderen
De Parel Lynn Tas tijdens één van haar sessies met kinderen
De Herenthoutse kleuterjuf Lynn Tas (33) baat sinds de zomer van 2018 haar eigen coaching, yoga en massagepraktrijk voor kinderen en baby’s uit. Lynn merkte in haar klas dat kleuters meer en meer opgroeien in een gejaagde leefwereld. Een wereld vol stress en spanningen. Op zoek naar een oplossing voor deze kinderen schoolde de kleuterjuf zich om tot kindercoach, yogadocente en babymasseuse en opende in Herenthout haar eigen praktijk ‘De Parel’.

Lynn Tas coacht in De Parel kinderen en geeft yogalessen aan baby’s op een speelse en leuke manier. “Jongeren en zelfs kinderen raken steeds meer uitgeblust. Onze maatschappij is erg prestatiegericht in deze tijden. Hoge verwachtingen, stress en faalangst zorgen voor depressies, angststoornissen en burn-outs”, weet Lynn. “Gelukkig zijn er initiatieven als Rode Neuzen Dag die aandacht geven aan het mentale welzijn. Met De Parel wil ik kinderen begeleiden en hen sterker maken om binnen onze maatschappij optimaal te kunnen functioneren.”

Steeds vaker ontdek ik in de kleuterklas hoe kinderen op jonge leeftijd moeilijkheden ondervinden in hun drukke leefwereld

Lynn Tas

Er wordt steeds meer druk op de kinderen gelegd, zowel thuis al tijdens hobby’s, waardoor kinderen nog moeilijk rustmomenten in de hectische omgeving rondom zichzelf kunnen vinden.  Na haar studies tot kleuterjuf, ging Lynn op zoek naar een mogelijke oplossing om deze kinderen een handje toe te steken. “Als kleuterjuf heb ik veel ervaring in werken met kinderen. Steeds vaker merk ik hoe kinderen al van op jonge leeftijd moeilijkheden ondervinden in onze drukke en prestatiegerichte maatschappij. Hierdoor lopen ze vaak vast. Door hen reeds van bij een jonge leeftijd te begeleiden, wil ik hen hier op voorbereiden”, besluit de Herenthoutse.

Lynn Tas aan het werk tijdens één van haar sessies.
De Parel Lynn Tas aan het werk tijdens één van haar sessies.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Vanopstal

  Veranderen van de prestatiegerichte maatschappij is de enige oplossing.

 • Johan Meulenbergs

  Kan het nog zotter .. laat een kind toch is even kind zijn aub. De ouders die daar geld aan geven bewijzen ze dat niks snappen van opvoeden, laat kinderen is gewoon spelen .. ze moeten tijd maken voor hun kinderen ipv te gaan lunchen en weet ik wat allemaal met de nieuwe papa of plus papa

 • karl van dyck

  Kinderyogadocente, kinderen klaarstomen voor prestatiegerichte maatschappij ?Meen jij nou echt die onzin.Alles gaat gewoon veel te snel voor de jeugd,daarom dat er zoveel uit de boot vallen.20 jaar geleden reed ik voorbij den BLO in heist op den berg ( zo werd het toen genoemd voor kinderen die het moeilijk hadden) en in die tijd liepen er mss 50 kinderen school, nu lopen er daar 1000 rond Kinderen kunnen allang geen kind meer zijn en dan schrikt men van de agressie en zelfmoord onder de jeugd.

 • Jacques Mertens

  Als ik de millennials zien binnenstromen in het bedrijfsleven, dan weet ik waar die stress vandaan komt. Ze zijn, op wat goede uitzonderingen na, aartslui, arrogant en strontverwend. Ze hebben nooit leren werken. De confrontatie met het echte leven kunnen ze niet aan.

 • Chris Devlaeminck

  Intussen is er een groeiend tekort aan verzorg(st)ers en verple(e)g(st)ers om de ouderen te verzorgen. Maar wie wil voor zoiets nog studeren? Daar kunnen we ons niet druk over maken. De pot op met de ouderen! 'Kinderyogadocente' is zoveel leuker en het klinkt nog goed ook. Ja daar is echt nood aan in de samenleving!?