Nieuwe leefruimte in beveiligde afdeling van woonzorgcentrum Boeyendaalhof in Herenthout geeft een huiselijke sfeer

Directrice Ingrid Bierinckx neemt plaats aan tafel bij de bewoners van het Binnenhof, de beveiligde afdeling van het rusthuis.
Peter Vanderveken Directrice Ingrid Bierinckx neemt plaats aan tafel bij de bewoners van het Binnenhof, de beveiligde afdeling van het rusthuis.
In het Herenthoutse woonzorgcentrum Boeyendaalhof aan de Itegemse Steenweg werd het grote publiek op zondagnamiddag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de beveiligde afdeling Binnenhof waar sinds kort een nieuwe leefruimte voor de bewoners is geopend.

Woonzorgcentrum Boeyendaalhof in Herenthout heeft met haar nieuwe leefruimte voor de bewoners in de beveiligde afdeling Binnenhof een nieuwe troef in handen. Op zondag werd het publiek uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de beveiligde afdeling. In kleine groepjes namen de medewerkers van het woonzorgcentrum de geïnteresseerden mee voor een rondleiding door het gebouw. “In deze afdeling zitten 51 bewoners die getroffen zijn door de ziekte dementie”, weet directrice Ingrid Bierinckx. “Sinds kort beschikken we in ons Binnenhof over een nieuwe leefruimte waar we onze mensen de extra luxe kunnen geven om zich in een echte living te laten voelen.”

De bewoners van de beveiligde afdeling brengen na de nachtrust in hun eigen kamer, de ganse dag door in de leefruimte. Tot voor kort was het enkel een eetruimte waar de mensen terecht konden overdag. “Vroeger bracht men hier de dag door in onze eetzaal”, gaat de directrice verder. “Nu kan men zelf kiezen om in die eetzaal te blijven of om plaats te nemen in één van de zetels die in de nieuwe leefruimte staan. Een leuke nieuwigheid om onze bewoners zich helemaal thuis te laten voelen.”

De bezoekers kregen naast de nieuwe leefruimte in het Binnenhof ook de kans om een kijkje te nemen in het gerenoveerde kantoor en de kineruimte.

Directrice Ingrid Bierinckx in de nieuwe leefruimte van het Binnenhof.
Peter Vanderveken Directrice Ingrid Bierinckx in de nieuwe leefruimte van het Binnenhof.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.