La Taperia

UIT ETEN

La taperia
La Taperia is een smalle, maar gezellige tapasbar in het hartje van Herenthout. Chef Peter Cambré heeft al heel wat kookervaring op zijn palmares staan, waardoor wij alvast nieuwsgierig zijn naar zijn kunsten.

Bij aankomst worden we hartelijk ontvangen en krijgen we een tafeltje toegewezen op de eerste verdieping. De zaak was tijdens ons bezoek zo goed als volledig volzet, wat ons even deed vrezen dat de wachttijden konden oplopen. Dat was gelukkig niet het geval.

Ribbetjes

Om de avond op gang te trappen bestellen we twee mocktails ( 5,50 euro): een 'Shirley Temple' met sinaasappel, gemberbier en grenadine en een 'Citrus Collins' met pompelmoes, citroen en cranberry. De alcoholvrije aperitieven smaken verrassend lekker. Het leuke aan tapas is dat je verschillende gerechten kan bestellen, proeven en delen. Kiezen uit het grote aanbod aan verse tapas blijkt niet eenvoudig. Er wordt ons verteld dat we best drie tot vier tapas per persoon nemen om onze honger te stillen. Met onze voorliefde voor vlees besluiten we om een mix van warme tapas ( 25 euro) te nemen met onder andere gemarineerde Ibericohamlapjes, chili con carne, kippenvleugels, ribbetjes en gehaktballen. Daarnaast kiezen we voor de gefrituurde kabeljauwblokjes (6 euro) en natuurlijk mogen patatas fritas ( 6 euro) niet ontbreken. De tapas worden tijdig geserveerd en geen enkele weet ons niet te bekoren. De chili con carne en de ribbetjes zijn wel veruit de beste tapas van de avond. Deze worden opgediend met een lekkere zoet-pikante toets en de chili con carne is alvast de beste die wij ooit proefden. Nadien volgde een koffie ( 2,5 euro) in combinatie met churros en warme chocoladesaus (7 euro). De perfecte afsluiten van een gezellige avond vol culinair genot.

Chef Peter Cambré weet van wanten, zoveel is duidelijk. Dat mochten overigens ooit ook de Red Hot Chili Peppers, Bruce Springsteen en Bon Jovi ontdekken. Hij kookte 13 jaar lang voor bands op tournee en koos vervolgens voor een rustiger bestaan, als chef in een tapasbar in Barcelona.

Kristof BaelusReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.