Kruim van nationale en internationale G-judo verzamelt in ‘t Kapelleke

In Herenthout stond zaterdag een internationaal G-Judotornooi op het programma.
Jurgen Geyselings In Herenthout stond zaterdag een internationaal G-Judotornooi op het programma.
In sporthal ‘t Kapelleke in Herenthout was het zaterdag over de koppen lopen. 150 G-sporters namen er deel aan het 14de internationale G-Judotornooi. Onder meer Duitsers, Engelsen, Nederlanders tekenden present.

De Herenthoutse Mori-No-Otoko G-Judoclub organiseerde zaterdag reeds voor de 14de keer hun internationale G-Judo tornooi. Op de tatami verschenen judoka’s vanuit alle windstreken. Verdeeld over 25 teams namen zo’n 150 deelnemers deel. Er waren afvaardigingen vanuit Vlaanderen en Wallonië, maar ook uit Duitsland, Engeland, Ierland en Nederland.

“Dit tornooi is een tijdrovend en duur huzarenstukje”, weet bezieler van de Herenthoutse G-Judo Alfons Bosmans. “Daarom zijn we enorm blij met onze vele gulle sponsors, met Kiwanis als hoofdsponsor. We mogen natuurlijk ook niet onze talrijke vrijwilligers vergeten, die zich voor ons uit de naad werken.”

A-Judo

De deelnemers aan het tornooi worden verdeeld over verschillende niveaus, zo bekampen judoka’s elkaar met gelijke wapens. “We zijn stilaan bezig om de naam G-judo om te dopen tot A-judo”, weet Bosmans. “Voor sommigen is het moeilijker om zichzelf of hun kind te linken aan G-judo, wat staat voor gehandicaptenjudo. Met de wijziging naar A-judo, andere judo, hopen we de drempel voor deze mensen te verlagen. We zijn de grootste G-Judoclub in Vlaanderen en daar zijn wefier op.”

De G-judoka's werkten hun internationale tornooi af in Herenthout.
Jurgen Geyselings De G-judoka's werkten hun internationale tornooi af in Herenthout.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.