Koppel neemt deel aan Belgium’s Got Talent: Anna valt af, Peter weet jury met humor te bekoren

Herenthoutenaar Peter Hens tijdens zijn act voor Belgium’s Got Talent op VTM.
Belgium's Got Talent Herenthoutenaar Peter Hens tijdens zijn act voor Belgium’s Got Talent op VTM.
Vrijdagavond was de vijfde aflevering van Belgium’s Got Talent op televisiezender VTM te zien. Onder meer een koppel uit Herenthout waagde toen een kans. Peter Hens wist de jury met wat humor en een bijhorend liedtje te overtuigen. Voor zijn vrouw Anna Orlova eindigde het avontuur.

Peter en zijn Russische vrouw Anna leerden elkaar kennen op een van hun vele reizen. Ze liepen elkaar tegen het lijf in Bulgarije. Nu woont het koppel al vijf jaar in Herenthout. Met een aparte act op het podium van de Antwerpse Stadsschouwburg gaven ze het beste van zichzelf.

Als tweede in een rij mocht Anna het podium van Belgium’s Got Talent betreden. Ze bracht een zeepbellenshow waarbij ze Stan Van Samang als assistent op het podium kreeg. Het werd een amusante voorstelling, waarbij het publiek de ogen de kost gaf. Toch was de jury niet overtuigd. “Ik ben ervan overtuigd dat je optreden vele mama’s en papa’s bekoord zal hebben. Zonder twijfel zal er op vele verjaardagsfeestjes in de toekomst een gastoptreden van de zeepbellenprinses plaatsvinden. Maar voor Belgium’s Got Talent was de act net iets te weinig,” zei Ann Lemmens.

Verjaardagslied

Terwijl Anna zich weer achter de coulissen verschool, was het de beurt aan haar man Peter. Hij bracht een grappig, aanstekelijk nummer over de verjaardag van zijn zus. “Ik heb haar eigenlijk zelf nog nooit echt iets gegeven voor haar verjaardag, daarom dit zelfgeschreven nummer als geschenk”, kondigde Peter aan door de micro. “Ik moet wel bekennen dat ik het nummer geschreven heb op negenjarige leeftijd”, voegde hij er direct aan toe. Met dit grappig nummer, begeleid door zijn eigen akoestisch gitaarwerk, waarin hij vooral zong over kattenkwaad dat hij uitstak bij zijn zus, overtuigde de Herenthoutse comedian de jury. Van alle vier de juryleden kreeg hij een ‘yes’ om deel te nemen aan de volgende ronde. “Het leek wel een moderne versie van Urbanus”, aldus jurylid Stan Van Samang. “Het was grappig, en grappig zijn is moeilijker dan het lijkt. Vandaar dat ik benieuwd ben naar meer.”

Amuseren en entertainen

Peter zelf kijkt fier terug op zijn act. “Het was de allereerste keer dat ik mocht optreden voor zo’n groot publiek”, aldus de comedian. “Ik breng alles gewoon zoals ik ben en neem deel zonder verwachtingen. Het draait me tijdens mijn optredens vooral om mezelf te blijven en me ten volle te amuseren met het entertainen van het publiek.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.