Kempense band Stone Piler staat zaterdag op podium van Zaal Lux

De legendarische Zaal Lux in Herenthout leeft weer.  Na het eerste concert in jaren, namelijk dat van Red Zebra in maart, is het komende zaterdag de beurt aan de Londense rockband The Godfathers. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Kempense rockers van Stone Piler.
De bandleden van Stone Piler op hun repetitiezolder.
Peter Vanderveken De bandleden van Stone Piler op hun repetitiezolder.


Stone Piler, het voorprogramma komende zaterdag, bestaat uit drie rasechte Kempenaars. Na vele omzwervingen bij andere lokale groepjes richtten ze de rockband op in 2012. Wij treffen hen op hun repetitiezolder in Olen, waar Charlie (30), Toon (30) en Yannick (31) zich klaarstomen. 

Zanger en gitarist van Stone Piler is de Olense Charlie Cuyvers (30), zoon van ex-drummer bij Soulsister Jan Cuyvers. “Het optreden van komende zaterdag hing toch eventjes aan een zijden draadje, net als mijn leven”, weet Charlie. “Ik tuimelde tijdens het werk enkele maanden geleden van het dak, liep tal van breuken op en onderging een operatie. Ondertussen loop ik al een viertal weken rond zonder krukken en ben ik stilaan terug de oude.” 

Drummer is Toon De Swert (30) uit Vorselaar. “We steken veel werk in onze band en hebben ondertussen ook onze eigen plaat uitgebracht”, vertelt hij. “Dankzij opnamestudio The Dungeon konden we ons album ‘Heart in the sea’ uitbrengen. Die studio werkte in het verleden ook al samen met grotere namen in de muziekwereld, zoals The Wolf Banes en het project Lowrider van Lange Polle van Triggerfinger.”

Familie van mij hield het café voor aan Zaal Lux open. Als kind was het mijn speelplaats.

Yannik Cambré

Voor de bassist van de bende, Yannik Cambré (31), is het optreden nog net iets spannender. Yannik is een geboren Herenthoutenaar en bracht in zijn jeugdjaren veel tijd door in Zaal Lux. “Het is niet dat ik superzenuwachtig ben, maar in de Lux spelen geeft toch wel een extra stimulans. Als kind bracht ik veel tijd door in de zaal, familie van mij had het café vooraan de zaal open. Zaal Lux is mijn vroegere speelplaats.” 

Meer dan 30 jaar geleden stonden The Godfathers ook al op het podium van Zaal Lux in Herenthout.
Kempens Karakter Meer dan 30 jaar geleden stonden The Godfathers ook al op het podium van Zaal Lux in Herenthout.

De concerten van Stone Piler vinden vaak plaats in lokale café’s maar ook op het podium van Clamotte Rock waren de heren al te bewonderen. “We houden er aan vast om onze eigen nummers te spelen tijdens de concerten”, zegt zanger Charlie. “Dat is niet altijd de makkelijkste weg, maar zo behouden we onze eigenheid. En als we dan toch eens een cover spelen, zetten we die naar onze hand.”

Ik tuimelde enkele maanden geleden van het dak en zo hing, net als het aankomende concert, ook mijn leven aan een zijden draadje

Charlie Cuyvers

Tickets en info over de concerten in Zaal Lux vind je op luxherenthout.be

De affiche van de optredens het komende weekend in Zaal Lux
MinC De affiche van de optredens het komende weekend in Zaal LuxReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.