In november organiseert Bibliotheek Neteland concerten voor het vijfde en zesde leerjaar

Bibliotheek Neteland organiseert eind november enkele concerten voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar
Bibliotheek Neteland Bibliotheek Neteland organiseert eind november enkele concerten voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar
De jeugdwerking bij Bibliotheek Neteland heeft het Guy Verlinde Trio uitgenodigd om een mini-tournee langsheen de vijf bibliotheken in Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar te maken met hun interactieve muziekvoorstelling ‘Reis naar de Blues’.

Men gaat eind november de muzikale toer op bij de Bibliotheek Neteland. Het Guy Verlinde Trio, momenteel één van de meest vooraanstaande bluesartiesten van het land zal het beste van zichzelf geven in de verschillende bibliotheken. Het muzikale trio bestaat uit Guy Verlinde (zang), Marcus Weymaere (drums) en Karel Zosel (bas). De voorstellingen zijn bestemd voor kinderen van het vijfde en het zesde leerjaar.

De optredens zijn zeer interactief waarbij de participatie van de kinderen centraal staat. Ze worden uitgenodigd om te dansen en te zingen en leren verschillende ritmes aan, zoals bijvoorbeeld dat van een oude stoomtrein. De voorstelling die gebracht wordt, is telkens een muzikale reis naar de bron van de hedendaagse pop- en rockmuziek die we vandaag op de radio horen. Aan de hand van een interactief verhaal geven de muzikanten een overzicht van de belangrijkste stromingen, de meest invloedrijke muzikanten, de belangrijkste instrumenten en een sociaal-culturele achtergrond met verhalen en anekdotes. Dit illustreren ze telkens met live gespeelde muzikale voorbeelden.

De aftrap van de reeks wordt gegeven op maandag 25 november door de Herentalse Bibliotheek en wordt afgesloten op donderdag 28 november door de Olense collega’s.  Tussendoor houdt het gezelschap halt in achtereenvolgens Grobbendonk, Herenthout en Vorselaar. Het volledige programma en verdere info vind je terug op www.schoolconcerten.be

Logo van Bibliotheek Neteland
Bibliotheek Neteland Logo van Bibliotheek NetelandReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.