Herenthouts en Wijnegems vleesbedrijf fuseren

Begin juli zijn vleesbedrijven Horeca Meat Service (HMS) uit Wijnegem en OK Foods uit Herenthout gefuseerd. De naam HMS blijft en de thuisbasis is het industrieterrein van Herenthout. HMS focust zich op vers kwaliteitsvlees voor de horeca.
Ellen Arnouts, Joeri Philipsen en Lieven De Clercq van Horeca Meat Service
HMS Ellen Arnouts, Joeri Philipsen en Lieven De Clercq van Horeca Meat Service

Mario Vleugels (OK Foods) en Joeri Philipsen (HMS) kwamen tot de conclusie dat beide bedrijven zeer complementair zijn. “OK Foods is heel sterk in gesneden charcuterie, bereide producten en op maat gemaakte satés. HMS is dan weer zeer bekend als aanbieder van vers vlees, zoals steaks. Er was amper tien procent overlapping in het aanbod. Door deze fusie kunnen we de klanten van beide bedrijven een ruimer aanbod bieden én de verwerking en levering optimaliseren.”

Maatwerk

“Hoogwaardige kwaliteit op maat wordt het uitgangspunt”, vertelt bedrijfsleider Joeri Philipsen. “Vooral dat maatwerk wordt ons handelsmerk. Elke klant heeft een eigen visie op het gewicht van een steak, op de samenstelling van een saté, enzovoort. Wij passen ons aan aan elke klant.” 

HMS biedt ook een nieuwe snelle service aan. Bestellingen die voor middernacht geplaatst zijn, worden de volgende dag geleverd.

Renovatie

Het nieuwe bedrijf zal opereren vanuit de huidige vestiging in Moerbroek in Herenthout. Deze zomer wordt flink geïnvesteerd in de renovatie van de vestiging. “Het is onze bedoeling dat het bestaande cliënteel van beide bedrijven geen impact zal voelen van de fusie”, besluit Joeri Philipsen. Alle producten blijven in het aanbod en alle afspraken uit het verleden blijven gelden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.