Groot appartementencomplex op komst op site van vroegere supermarkt Poelmans

Deze week verscheen op de parking van de vroegere supermarkt een bord met aankondiging van een woonproject.
Jurgen Geyselings Deze week verscheen op de parking van de vroegere supermarkt een bord met aankondiging van een woonproject.
Wat al lang de ronde deed in Herenthout, is bevestigd.  Op de parking van de leegstaande voormalige supermarkt Poelmans verscheen een groot bord met daarop: “Elements Development realiseert hier binnenkort een nieuw woonproject”.

Meer dan twee jaar na de sluiting van supermarkt Poelmans in het centrum stonden de gebouwen en de parking van de winkel nog steeds leeg. Halverwege deze week zagen passanten dan plots het bord van de Lierse projectontwikkelaar ‘Elements Development’ verschijnen. “Er zijn inderdaad verkennende gesprekken opgestart met het gemeentebestuur om op de Poelmans-site en de omliggende woningen een bouwproject te verwezenlijken”, klinkt het bij Thomas Van Hemelen van Elements Development. “De vergunning is ondertussen aangevraagd. Veel kunnen we nog niet kwijt omdat alles nog in d beginfase zit, maar dat er meer dan waarschijnlijk appartementen in een deel van de Zwanenberg, de Molenstraat en de Koestraat op de planning staan, dat is zeker. Wanneer de werken zullen beginnen, is momenteel nog koffiedik kijken.”

Op 1 april zal ik onherroepelijk de deuren van mijn café moeten sluiten

Ludwig Leysen

Eén van de gebouwen die zullen moeten sneuvelen voor het bouwproject is Café De Veurleste in de Molenstraat. Cafébaas Ludwig Leysen blijft voorlopig ook in het ongewisse. “Ik weet dat ik op 1 april van volgend jaar onherroepelijk de deuren van mijn café moet sluiten. Al de rest is toogpraat.”

Restaurant Mangé en de twee huizen ernaast zullen gespaard blijven voor de sloop volgens cafébaas Ludwig Leysen
Jurgen Geyselings Restaurant Mangé en de twee huizen ernaast zullen gespaard blijven voor de sloop volgens cafébaas Ludwig Leysen

150 appartementen

Het woonproject in de Molenstraat is, na de projecten op de Itegemse Steenweg recht tegenover het rusthuis, de vele appartementen aan Hoog Huis op de Nijlense Steenweg en de recente opstart van de graafwerken naast de kerk, het vierde appartementencomplex in Herenthout op korte tijd. Met al deze projecten samen zal Herenthout meer dan honderdvijftig appartementen extra tellen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Femke Aerts

    Herenthout lijkt meer en meer een stad te worden. Vroeger was het een gezellig, landelijk dorp, maar nu lijkt het enkel maar een drukkere bedoeling te worden. Het mist steeds meer haar charme!!