Failliete Vishandel Arijs heropent vrijdag, mooi op tijd voor start mosselseizoen

De Vishandel is gelegen aan de Atealaan in Herenthout.
De Vishandel is gelegen aan de Atealaan in Herenthout.
Met Agora Culinair werd er al snel een overnemer gevonden voor de recent failliet verklaarde vishandel Arijs op het industrieterrein gelegen op de grens tussen Herenthout en Herentals.

Woensdag gaven de curatoren groen licht voor een overname, en dat één week nadat de vishandel de boeken neerlegde. Het is Mario Vleugels van Agora Culinair uit Herentals die samen met Levenstond Seafood uit het Limburgse Riemst en Transportfirma ‘s Jegers de vishandel overneemt. De welbekende visgroothandel was de afgelopen dertig jaar uitgegroeid tot een begrip in de regio rond Herenthout en Herentals en ging een week geleden failliet door toedoen van de coronacrisis. Vishandel Arijs zal voortaan door het leven gaan als De Vis Factory Arijs. Een deel van het personeel, onder wie ook de vorige zaakvoerder Walter Arijs, wordt mee overgenomen. Over het exacte aantal werknemers dat aan de slag kan blijven bij De Vis Factory Arijs is nog niets duidelijk.

Bij De Vis Factory Arijs kunnen zowel particulieren als horecazaken terecht voor de aankoop van allerlei soorten vis. Nu vrijdag, bij de start van het mosselseizoen, openen de deuren van de vishandel opnieuw.

Photo News