Dé superfan van Bobbejaanland: Glenn (31) trekt elke vrije dag naar het pretpark, intussen al meer dan 1.000 keer

Glenn staat steeds als eerste aan de poort bij Bobbejaanland.
Jurgen Geyselings Glenn staat steeds als eerste aan de poort bij Bobbejaanland.
Klokslag om acht uur ‘s ochtends, op iedere dag van het weekend of in zijn vakantie, staat Glenn (31) uit Herenthout met zijn wagen voor de bareel van de parking bij attractiepark Bobbejaanland in Lichtaart. Glenn zakt al sinds zijn vijftiende zo goed als iedere vrije dag in zijn leven af richting het pretpark. Na een telling komen we tot de conclusie dat hij ondertussen al meer dan duizend keer de poort van Bobbejaanland binnenwandelde.

Wanneer we op zaterdagochtend om acht uur bij de gesloten bareel van de parking van Bobbejaanland komen, is er van parkeerwachters nog geen sprake. Voor de bareel staat ondertussen één auto met Glenn Van Orshaegen achter het stuur. “Ik wil steevast als eerste op mijn vaste plekje op de parking staan”, weet hij. “Om negen uur gaat de parking open, parkeer ik mijn auto en wandel ik naar de inkom van het park. Tijdens het wachten in de auto geniet ik van de natuur die er zich rondom mij bevindt aan de ingang van de parkeerplaats.” 

Geen Glenn aan de bareel, dat betekent dat er iets gaande is met hem

Kris

Omstreeks negen uur arriveren dan de parkeerwachters. “Ah Glenn is er alweer”, aldus parkeerwachter Kris. “Wanneer onze vriend Glenn niet als eerste aan de bareel staat als we op het toneel verschijnen, zijn we toch altijd dat tikkeltje ongerust. Want geen Glenn aan de bareel, dat betekent dat er iets gaande is met hem.”

Glenn staat steeds als eerste aan de poort bij Bobbejaanland.
Jurgen Geyselings Glenn staat steeds als eerste aan de poort bij Bobbejaanland.

Beschutte werkplaats

Negen uur gepasseerd, dat betekent voor de Herenthoutenaar wachten aan het inkomhek van Bobbejaanland, als allereerste natuurlijk. Om klokslag tien uur zullen de mensen van het pretpark de poorten opengooien voor het grote publiek. “Het is nu ondertussen half tien en ik ben alweer blij dat ik hier ben”, glundert hij. “Ik zak al van mijn vijftiende zo goed als ieder weekend en elke vrije dag op mijn werk af richting Bobbejaanland. Vroeger met het openbaar vervoer, maar sinds ik een rijbewijs en auto heb, kom ik met de wagen.” 

Glenn is tewerkgesteld bij de groendienst van de beschutte werkplaats Borgerstein in Sint-Katelijne-Waver, waar hij ondertussen tien jaar aan de slag is. In de zomerperiode heeft hij recht op twee vrije weken, die hij dan ook ten volle besteedt in Bobbejaanland.

Glenn bij zijn favoriete rollercoaster Fury.
Jurgen Geyselings Glenn bij zijn favoriete rollercoaster Fury.

Eenmaal de poorten van het park openen, is het voor Glenn in strakke tred richting Fury, de nieuwste achtbaan die het park rijk is. “Fury staat iedere keer als eerste op mijn planning”, verduidelijkt Glenn. “Ik heb altijd dezelfde volgorde van attracties in het park. Als eerste dus Fury, daarna volgen de Sledge Hammer en de Revolution. Mocht het nu een ganse dag regenen, dan is het niet uitgesloten dat ik om en bij de twintig keer op één dag de binnenattractie Revolution induik.” 

Op een regenachtige dag is het geen uitzondering dat Glenn tot twintig keer in de Revolution stapt.
Jurgen Geyselings Op een regenachtige dag is het geen uitzondering dat Glenn tot twintig keer in de Revolution stapt.

Bobbejaanland-icoon

Bij de ingang van de rollercoaster Fury ontmoeten we twee van zijn favoriete pretparkmedewerkers. “Bart en Laura zijn steeds van de partij en ontvangen me iedere dag met de glimlach”, vertelt Glenn. “Iedere dag van het weekend zien we Glenn hier weer toekomen aan de Fury”, vertelt Laura. “Voor ons is Glenn ondertussen dan ook uitgegroeid tot een icoon van Bobbejaanland.” Bij die woorden verschijnt de glimlach op het gezicht van het Bobbejaanland-icoon. Hij besluit ons pretparkbezoek dan ook met de toepasselijke woorden “Ik kom hier onder de mensen, maak een babbeltje met hen en heb daar deugd van. Ik ben in Bobbejaanland supercontent, meer hoeft dat voor mij niet te zijn in mijn leven.”

Glenn vindt een bezoek aan Bobbejaanland steeds weer top.
Jurgen Geyselings Glenn vindt een bezoek aan Bobbejaanland steeds weer top.18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Katrien Van Vosselen

  Geniet ervan Glenn je leeft maar 1 keer

 • Kenny Durinck

  Ach, geef deze vriendelijke man een levenslang abonnement en hij is de gelukkigste persoon ter wereld! Of laat hem is een weekend achter de schermen meelopen! Die weet niet wat hem overkomt! Bobbejaanland: deze man verdient het!

 • jeroen Deschrijver

  Iemand die op al zijn vrije dagen volop zijn hobby kan uitoefenen. Wie kan dat nog zeggen. TOP Glenn! Een fantastische prestatie. Veel plezier!

 • Sobek Wessels

  Mss zelf in Bobbejaanland gaan werken Glenn als groenonderhouder ?

 • sandra van belle

  Die man is gewoon gelukkig ❤️