Dankzij ‘Kerstkriebels’ schenkt kleuterschool De Luchtballon meer dan 500 euro aan het goede doel

De leerkrachten van kleuterschool De Luchtballon organiseerden vorige week hun jaarlijkse 'Kerstkriebels'
RV De leerkrachten van kleuterschool De Luchtballon organiseerden vorige week hun jaarlijkse 'Kerstkriebels'
Om het jaar gezellig en hartverwarmend af te sluiten werd vorige week op Kleuterschool De Luchtballon in Herenthout een zelf in elkaar geknutselde kerstmarkt georganiseerd. De ouders, leerlingen en kleuterjuffen van de school verzamelden op donderdagavond in de school om er naast een leuke avond ook centen in te zamelen voor het goede doel.

Het werd een gezellige avond tijdens de jaarlijkse ‘Kerstkriebels’, deze naam wordt meegegeven aan het kerstmarktje in de school. Dit jaar werden er tijdens de Kerstkriebels centen ingezameld voor het goede doel. De Warmste Actie van Kleuterschool De Luchtballon leverde een bedrag van 515 euro op dat integraal naar vzw Pinocchio gaat. In heel België behartigt de vzw Pinocchio de belangen en het welzijn van de kinderen en jongeren met brandwonden. Daarbij draagt ze ertoe bij om het brede publiek te sensibiliseren voor de problematiek van brandwonden bij kinderen en jongeren.

Hoedje af!

“Het was gezellig op onze Kerstkriebels”, weet directrice Tine Witvrouwen. “Er stond een jeneverbarretje, er werden pannenkoeken en hotdogs gesmuld en de klasjes werden op een feeërieke manier versierd door onze kleuters en hun juffen met zelfgemaakte werkjes van de kinderen. Alles dat te verkrijgen was aan de verschillende kraampjes werd verkocht aan betaalbare, kleine prijsjes om zo alle gezinnen samen te laten meevieren.” Dat de directrice tevreden was over Kerstkriebels 2019 laat geen twijfel bestaan. “Op amper twee uurtjes tijd slaagde onze school erin om het mooie bedrag van 515 euro op te halen. Daar doe ik mijn hoedje voor af!”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.