Coach Petra geeft gratis ondersteuning bij coronastress

Petra Peltenburg staat mensen gratis te woord om hen te ondersteunen bij stress in tijden van corona
Elly Van Herck Petra Peltenburg staat mensen gratis te woord om hen te ondersteunen bij stress in tijden van corona
Petra Peltenburg (44) uit Herenthout biedt vanaf vandaag gratis online-ondersteuning aan aan mensen die angst en stress ervaren in deze moeilijke coronatijden.

Corona, het brengt voor vele mensen onzekerheid en stress met zich mee. Petra Peltenburg, stress- en burn-outcoach uit Herenthout, neemt de gelegenheid te baat om gratis ondersteuning te bieden, zowel via Facebook Messenger als via de telefoon. Petra heeft haar eigen loopbaancentrum Dialogisch aan de Liefkenshoek in Herenthout. Over heel Vlaanderen zijn er vijftien coaches aangesloten bij Dialogisch.

Angst en stress

“Ik merk dat veel mensen door coronacrisis last krijgen van angsten of stressklachten”, zegt de Herenthoutse. “Dat is zeker niet abnormaal. Voor iedereen is alles anders nu en we weten niet wat er nog gaat komen. Aangezien ik zelf actief ben als coach en gespecialiseerd ben in stresscoaching, wil ik graag mijn bijdrage leveren door de inwoners van Herenthout en omstreken te ondersteunen via gratis online-ondersteuning.”

Over gans Vlaanderen

Ook de collega’s van Petra, verdeeld over Vlaanderen stappen mee in het initiatief om mensen gratis te ondersteunen. “Het leuke is dat ik het idee gisteren lanceerde bij mijn Dialogisch-collega’s en dat iedereen enthousiast is”, zegt ze. “Dit initiatief wordt dus opgestart op vijftien andere plaatsen in Vlaanderen. Ik ben blij dat we op deze manier onze bijdrage kunnen leveren.”

Petra Peltenburg aan het werk tijdens één van haar coachsessies
Elly Van Herck Petra Peltenburg aan het werk tijdens één van haar coachsessies

Maandag en donderdag

Iedereen die nood heeft aan een luisterend oor, een gesprek van mens tot mens, is welkom. Op maandag en donderdag kan je gratis chatten tussen 8 uur en 9 uur. Als je liever telefonisch verder geholpen wordt, kan je je plaatsje online reserveren via https://www.dialogisch.be/afspraak. Voor de tijdstippen waarop de collega´s van Petra in de andere gemeenten bereikbaar zijn, kan je op hun Facebookpagina of op die van Dialogisch kijken.