Burgemeester Herenthout verwijt voormalige meerderheidspartij GBL financieel wanbeleid: “Drie projecten gaan bijna 6 miljoen over budget”

Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) kwam op de gemeenteraad van maandag op de proppen met alarmerende cijfers over drie grote projecten.
Peter Vanderveken Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) kwam op de gemeenteraad van maandag op de proppen met alarmerende cijfers over drie grote projecten.
Burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid) van Herenthout heeft op de gemeenteraad maandagavond aan de alarmbel getrokken over de financiën. Drie projecten; de nieuwe kinderclub, de podiumzaal op de site-Verheyen en de site Serneels dreigen 5,7 miljoen euro over budget te gaan.

De nieuwe kinderclub werd oorspronkelijk geraamd op 800.000 euro. “Op het einde van de rit zal ze om en bij de 2 miljoen gekost hebben”, aldus de burgemeester. “Een meerprijs van 1,2 miljoen dus.”

Verheyen

Ook het project Verheyen kwam aan bod. Daar plande het vorige gemeentebestuur een podiumzaal met bijhorende gebouwen. Ondertussen ligt het project al geruime tijd stil. Vermoedelijk zal de eerste 2 jaar geen spade in de grond gaan omdat buurtbewoners beroep aantekenden. “De 500.000 euro die in de boeken staat, groeide intussen door tal van aanpassingen en leegstandkosten tot 2,6 miljoen euro”, aldus de burgemeester.

Serneels

Ook de site Serneels aan de Itegemse Steenweg is de burgemeester een doorn in het oog. Daar zijn plannen voor de gebouwen van de technische dienst en de brandweer én een kledingmagazijn voor de carnavalsstoet in Herenthout. Dat project ging van 1,5 naar 4 miljoen euro. “We zitten dus in totaal voor de drie projecten samen met een meerkost van 5,7 miljoen euro”, besluit burgemeester Raeymaekers. “Dat is een regelrechte financiële zelfmoord voor onze gemeente.” 

GBL bleef op een kanttekening van voormalig burgemeester Heremans na oorverdovend stil. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Edmond Dillien

    Hoe komt het toch altijd dat de vooropgestelde prijzen van een openbaar project ALTIJD met de factor x3 aan het einde van de rit uitkomen, onkunde van onze politici die toch niks van al dat gedoe snappen en alleen maar uit zijn om hun naam op de bronzen inhuldigingsplaket te zien staan?

  • Emi De graeve

    't is gemakkelijk om met geld van anderen grote sier te maken om populair te zijn. Dat doen ook onze huidige regeringen. Dat doet ook EU : onverantwoord omspringen terwijl steeds groteren inspanningen gevraagd worden aan de burgers.

  • Willy Scholaart

    ze zijn allemaal in het zelfde betje ziek grootheidswaanzin, zowel de regering als de gemeenten, wie het zal betalen zal hen worst wezen maar het zal zeker niet uit hun eigen zakken komen.