Basisschool ‘t Klavertje schenkt 300 euro aan Rode Kruis

De leerlingen van ‘t Klavertje in Herenthout besloten samen met de leerkrachten van de school om met Kerst een mooie som geld in te zamelen voor een goed doel. Het uiteindelijk ingezamelde bedrag was 300 euro.

Peter Vanderveken

“De school had er voor gekozen om tijdens het afgelopen Kerstfeest geen kerstcadeau voor elkaar te kopen maar om de centen die hieraan anders besteed zouden worden aan het goede doel te schenken.” vertelt directeur van ‘t Klavertje in de Vonckstraat Micha Buermans ons. “In plaats van een nieuw geschenk voor elkaar te kopen gingen de leerlingen deze keer op zoek naar speelgoed waar ze thuis mee uitgespeeld waren. Het oude speelgoed kreeg dus een nieuw leven bij een ander kind.”

“Wanneer onze school dan ook tijdens de nieuwjaarsdrink op school de ouders de kans gaf om een vrije gift te geven aan ons gekozen goede doel, namelijk het Herenthoutse Rode Kruis, kwamen we aan toch wel een mooi bedrag van 300 euro om te schenken aan het Rode Kruis.” besluit de directeur.

“Een mooie gift van de school, die we zullen gebruiken voor de aankoop van broodnodige nieuwe kledij voor onze talrijke vrijwilligers die we mogen begroeten bij het Herenthoutse Rode Kruis.” aldus de woordvoerder van Het Rode Kruis.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.