‘Lucky Bie’ zamelt 2.500 euro in voor het goede doel met Huirtuit-sweater

Bieke Tanghe tijdens één van haar vele sportieve uitstappen.
Bieke Tanghe Bieke Tanghe tijdens één van haar vele sportieve uitstappen.
Bieke Tanghe alias Instagramster Lucky Bie heeft bijna 2.500 euro ingezameld met de verkoop van haar  zelf ontworpen Huirtuit-sweaters (dialect voor Herenthout). Het geld gaat naar Think Pink en de Cliniclowns.

“Het gekke is dat ik wel in Herenthout woon maar er niet vandaan kom", vertelt Bieke Tanghe. “Nog grappiger is dat ik Huirtuit, het dialect voor Herenthout, amper kan uitspreken. Mijn moeder en ik maken daar steeds grapjes over”, vertelt Bieke. “Na het maken van een testexemplaar plaatste ik een foto van de trui op de Facebookpagina ‘Ge zaa van Huirtuit’. Toen was de trein vertrokken.”

“De respons was enorm”, aldus Bieke, “zeker toen de mensen uit het dorp te weten kwamen dat van de 25 euro de helft naar het goede doel gaat.”

De felbegeerde Huirtuit-sweater.
De felbegeerde Huirtuit-sweater.

Op Facebook verschenen foto’s vanop vakantie in binnen- en buitenland, vanop festivals of gewoon van in hun eigen tuintje van mensen met de befaamde trui aan. Het delen van de foto’s werd een wedstrijd op zich. Dat de verkoop van de ‘Huirtuit’-sweaters een succesvol initiatief is, kunnen we afleiden uit het feit dat Bieke haar goede doelteller ondertussen 2.450 euro aangeeft. Centen die ten goede zullen komen van enerzijds Think Pink en anderzijds de Cliniclowns.

Dat Bieke sportieve uitdagingen zoekt zal ze nogmaals tonen in Tokio, waar ze in 2020 zal deelnemen aan de marathon. “Maar eerst nog centen inzamelen, want ik ben er nog lang niet”, besluit Bieke.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.