Zombies palmen Grote Markt van Herentals in

De Pop-Up Zombie Escape Room van Production Pirates op de Grote Markt van Herentals.
Jurgen Geyselings De Pop-Up Zombie Escape Room van Production Pirates op de Grote Markt van Herentals.
Sinds dit weekend kan je er niet naast kijken op de Grote Markt van Herentals. Een grote zwarte container, een reuzehand en een mysterieus Smart-autootje op het dak van de container: het is de allereerste pop-up escaperoom in ons land.

David Stuyck (39) uit Herenthout is samen met Marc Broeders (49) uit Mol eigenaar van Production Pirates, een evenementenbureau dat instaat voor talloze en uiteenlopende opdrachten. “We verzorgden al vele shows in attractieparken in gans Europa, maar ook voor het promoten van allerlei merken wordt onze firma ingeroepen”, zegt Stuyck. “Op ons terrein aan Dikberd in Herentals stond sinds kort een container, aangeschaft voor een oudere productie. Samen met de collega-oprichter van onze firma kreeg ik het idee om de container in te richten als een pop-up escaperoom, volledig in zombie-stijl. De container is een primeur voor ons land.”

De pop-up zombie escaperoom is een primeur voor ons land!

David Stuyck

Die zogenaamde ‘Zombie Escape Room’ staat dus sinds dit weekend op de hoek van de Kerkstraat en de Grote Markt van Herentals. Het is de allereerste pop-up escaperoom die ons land rijk is. “Het duurde en tijdje om alles geregeld te krijgen met het stadsbestuur, maar eindelijk is het dus zover. Heel Herentals kan de komende maand genieten van een griezelig maar amusant uurtje in onze container.”

David leidt ons rond in de escaperoom. We duiken onder in de creepy wereld van een verlaten conciërgeruimte van een Amerikaans ziekenhuis. Alles is tot in het kleinste detail afgewerkt. Achter ieder hoekje en bij ieder aanwezig decorstuk valt wel info te rapen om te ontsnappen uit de griezelige kamer.

Dit weekend werd de pop-up escaperoom op de Markt van Herentals geplaatst
Production Pirates Dit weekend werd de pop-up escaperoom op de Markt van Herentals geplaatst

“Gezien het succes dat we momenteel oogsten met onze allereerste escaperoom, broeden we op de gedachte om een tweede container-escaperoom te verwezelijken”, besluit David Stuyck.

Aangewezen is om dit avontuur aan te gaan met twee tot vier personen. Vijf personen lukt nog net, maar dan wordt het misschien net iets te druk in de container. Nog tot eind april krijg je de mogelijkheid om je ontsnappingskunsten op de Herentalse Markt te tonen. Reserveren kan je via de website van de organisatie op www.zombie-escape.be.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Yigit Baelus

    Hopelijk zijn er al aanpassingen gebeurd want een maand geleden was er nog niemand uitgeraakt en was het ondoenbaar. Als de eigenaars zelf niet weten hoe je aan de oplossing van een raadsel komt...