Wil jij wonen in het Begijnhof van Herentals? Stad geeft oud dienstencentrum in erfpacht aan hoogste bieder

De begijnhofwoning wordt in erfpacht gegeven aan de hoogste bieder.
RV De begijnhofwoning wordt in erfpacht gegeven aan de hoogste bieder.
Een café, een winkel of een kunstatelier in het vroegere Convent op het Begijnhof in Herentals? Er zijn tal van mogelijkheden met het huisje dat de stad er in erfpacht geeft. De hoogste bieder mag op 16 november de sleutel in ontvangst nemen.

De stad Herentals geeft opnieuw een woning op het Begijnhof in erfpacht. Het gaat om de woning met huisnummer 17, waar vroeger dienstencentrum ’t Convent gevestigd was. “Het pand kan als woning dienen, maar er zijn ook andere functies mogelijk”, laat het stadsbestuur weten. “Zo kunt u er bijvoorbeeld een horecazaak inrichten of een kleine winkel, een tentoonstellingsruimte, een kunstatelier of een fotostudio.”

Openbare zitting

De erfpacht wordt tijdens een openbare zitting toegewezen aan de hoogste bieder. De zitting vindt plaats op maandag 16 november om 18 uur in de raadzaal van het administratief centrum aan de Augustijnenlaan nummer 30.

Op www.herentals.be/begijnhof17 vindt u meer informatie over de woning en de voorwaarden van de erfpacht. Kandidaten kunnen de woning bezichtigen op weekdagen tussen 9 en 16 uur. Daarvoor maakt u een afspraak met de dienst Patrimonium via 014-28 50 50 of u mailt naar patrimonium@herentals.be.