Vrouw geslagen, verkracht en bestolen

TWEE TWINTIGJARIGEN RISKEREN 40 MAANDEN GEVANGENISSTRAF

Twee twintigers uit Mol en Herentals riskeren veertig maanden cel voor verkrachting en diefstal met geweld. In februari 2015 hebben ze een 39-jarige vrouw uit Mol zeer zwaar toegetakeld. Zij is tot bloedens toe geslagen, is al haar tanden kwijt, ze werd verkracht en bestolen. "Mijn cliënt durft haar huis niet meer uit", zegt de advocate van het slachtoffer.

De feiten dateren van 18 februari 2015. Henri S. (20) uit Herentals en zijn kameraad Glen S. (20) uit Mol spraken samen af in Mol om een namiddag plezier te maken. Ze beslisten iemand wat geld af te troggelen en reden met zijn tweetjes naar het centrum van Mol. Daar botsten ze op een 39-jarige vrouw. Ze raakten aan de praat en boden de vrouw drugs aan.


De vrouw zou interesse gehad hebben in cocaïne en daarom bespraken ze 'de deal' verder op café. Daar hebben de drie samen rustig iets gedronken. Nadien gingen ze naar de caravan van Glen S. Die stond ergens op een verlaten bouwwerf in Mol. "Ze hebben de vrouw in de caravan gesleurd en zijn dan zeer gewelddadig tewerkgegaan. De mannen sloegen al haar tanden uit. Ze is bij de keel gegrepen en geslagen. De daders hebben mijn cliënt verkracht. Ze staken eerst een prop in haar mond en stopten nadien een prop in haar vagina", beschrijft meester Geerts, die het slachtoffer verdedigt, de feiten. "Er zijn sporen van drugs in haar nek gevonden en er is een afdruk van een schoen op haar gezicht aangetroffen. Haar broek was gescheurd en overal op haar kleding hing bloed. De daders hebben bovendien de gsm van de vrouw gestolen, 120 euro cash geld en ook twee boodschappentassen. Daarin zat onder meer kattenvoeding", vervolgt de advocaat.


Het slachtoffer was na de zware feiten veertig dagen arbeidsongeschikt. "Ondertussen zit mijn cliënt nog steeds thuis. Het is mogelijk dat ze arbeidsongeschikt zal blijven. Het slachtoffer is zo zwaar toegetakeld dat ze niet meer naar buiten durft. Ze durft zich zelfs niet te laten onderzoeken. Ze heeft een posttraumatisch stress-syndroom opgelopen", vervolgt de advocate.


Voor de fysieke schade vraagt de burgerlijke partij een schadevergoeding van 12.600 euro en voor de morele schade nog eens 10.000 euro.


De twee verdachten steken de schuld op elkaar. Volgens Henri S. zou Glen S. de vrouw verkracht en beroofd hebben. "Mijn cliënt is mee in de caravan gegaan omdat hij dacht dat de drugdeal daar zou plaatsvinden. Hij zag hoe de andere verdachte de vrouw plots aanviel en een prop in de mond en in haar vagina stak. Mijn cliënt wilde in paniek de caravan verlaten en toen heeft hij mogelijk met zijn voet het gezicht van de vrouw geraakt. Ik vraag daarom de vrijspraak", zegt meester Nietvelt, die Henri S. verdedigt.

Stoornis

Volgens de andere beklaagde, Glen S., heeft net Henri S. het slachtoffer aangevallen. "De verdenking van diefstal betwist mijn cliënt niet, maar de verkrachting wel. Daar heeft mijn cliënt niks mee te maken", zegt meester Verpoorten. De advocaat vraagt om verzachtende omstandigheden in acht te nemen. "Deze jongen heeft nooit stabiliteit gekend. Zijn ouders gingen uit elkaar toen hij amper drie jaar was. Met zijn vader had hij geen contact meer en zijn moeder is voor zijn ogen doodgereden toen hij amper zeven jaar was. Je schrikt er dan ook niet van dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft. Hij heeft psychische begeleiding nodig, geen gevangenisstraf."


De aanklager eist een celstraf van minimum veertig maanden voor de twee mannen. "Dit is een affaire die veel erger had kunnen aflopen. Deze twee mannen zijn sociaal gevaarlijk en verdienen een zware straf."


De daders zelf verklaarden allebei nog dat ze spijt hebben. Elk zeiden ze dat ze "geen seksuele intenties met de vrouw hadden" en dat ze nu hun leven willen beteren. De twee zitten sinds hun aanhouding, die dateert van enkele dagen na de feiten, in de gevangenis.


Het vonnis volgt op 23 maart.