Vrije fietspaden aan Poederleeseweg vermoedelijk pas in 2020

De vrije fietspaden aan de Poederleeseweg zouden oorspronkelijk al in 2019 worden aangelegd maar het dossier loopt vertraging op.
Peter Vanderveken De vrije fietspaden aan de Poederleeseweg zouden oorspronkelijk al in 2019 worden aangelegd maar het dossier loopt vertraging op.
De vrije fietspaden naast de Poederleeseweg (N153) in Herentals, Vorselaar en Lille zullen niet klaar zijn binnen de voorziene periode. Vermoedelijk zal de oplevering pas in 2020 kunnen plaatsvinden.

Het fietspad naast de Poederleeseweg is volgens passanten vaak zeer gevaarlijk. Het streefdoel was om in 2019 een vrijliggend fietspad op te leveren aan beide zijden van de rijweg. Hiervoor waren wel enkele onteigeningen nodig. “Ik denk dat de oplevering pas in 2020 zal kunnen plaatsvinden. Er moest eerst een studie plaatsvinden rond de parkeerstrook in Herentals en ook enkele onteigeningsdossiers zijn nog niet rond. We vinden dat de procedures te lang duren maar ze moeten natuurlijk wel correct verlopen”, zegt Jan Bertels (sp.a).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.