Vrachtwagen komt met achterste wielen in gracht terecht

De Roemeense bestuurder kwam met de achterste wielen van zijn vrachtwagen in de gracht terecht.
Peter Vanderveken De Roemeense bestuurder kwam met de achterste wielen van zijn vrachtwagen in de gracht terecht.
Donderdagochtend is een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat aan Alenblok in Herentals met zijn achterste wielen in de gracht terecht gekomen bij het nemen van een bocht. De bestuurder wist niet dat hij op een zandweg zou uitkomen die bij overmaat van ramp nog eens zeer glad was.

De bestuurder diende in de Greesstraat uit te komen, wegens de werken op de N13 tussen Prima-Lux en Olen kon hij hier niet via de gebruikelijke weg geraken. Hoe verder de bestuurder zich een weg baande door het zandpad, hoe smaller hij de weg zag worden. Toen duidelijk werd dat terugkeren geen optie was kon de bestuurder zijn bocht niet goed nemen en kwam de achterkant van de vrachtwagen in de gracht terecht. De verkorte route die de chauffeur nam zag er volgens hem op zijn gps wel goed uit om de werken te ontwijken.

Voordat de vrachtwagen getakeld kon worden diende eerst gastransportbedrijf Fluxys een technieker langs te sturen. Tijdens het ongeval nam de vrachtwagen een oranje paaltje van Fluxys mee. Uiteindelijk bleek er geen enkel gevaar te zijn en konden de takelwerken van start gaan.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Verheyen

    waar de werken zijn zijn verschillende bedrijven gevestigd, daar moeten ook vrachtwagens komen. Jammer genoeg duid men niet aan langs waar men met de vrachtwagen moet rijden om bij de bedrijven te kunnen geraken, ik ken de situatie daar. (ben ook vrachtwagenchauffeur ) Men zou nu de borden eens grondig moeten nakijken,. persoonlijk vind ik dat in deze situatie die de borden plaatst verantwoordelijk is voor dit voorval, en ook dan de kosten mag betalen. De chauffeur is niets kwalijk te nemen.