Verdachte van diefstal bij tandartsenpraktijk Benedenti geïdentificeerd na verspreiding camerabeelden

De verdachte kijkt recht in de lens.
RV De verdachte kijkt recht in de lens.
De verdachte van een diefstal bij de tandartsenpraktijk Benedenti in Herentals is geïdentificeerd en staat geseind. De man maakte op 15 juli 2018 een aanzienlijke geldsom buit bij een diefstal in de praktijk. Vorige maand verspreidde het parket nog beelden van de verdachte. Het gaat om een man uit Sint-Niklaas.

De diefstal gebeurde op 15 juli vorig jaar. De man ging ’s morgens rond 8 uur het gebouw binnen en wist ongezien tot in een van de burelen te geraken. De verdachte kon eenaanzienlijke geldsom ontvreemden uit de kassa. De bewakingscamera’s registreerden echter de diefstal en dat leverde heel duidelijke beelden op.

De verdachte op beeld.
RV De verdachte op beeld.

De diefstal werd aanvankelijk stil gehouden, maar omdat het niet tot een doorbraak kwam, werden de beelden vorige maand door het parket van Turnhout verspreid in de media. “We hebben de verdachte kunnen identificeren door een aantal tips die na het verspreiden van de foto’s zijn binnengekomen”, zegt Dirk Van Peer van de politiezone Neteland. “Het gaat om een 45-jarige man uit Sint-Niklaas. Hij is nog niet gevat, maar staat geseind.

De verdachte op beeld.
RV De verdachte op beeld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.