Trio riskeert één jaar cel voor diefstallen tijdens markt

Twee Armeniërs en de vriendin van een van hen uit Tessenderlo riskeren elk een gevangenisstraf van één jaar voor minstens zes winkeldiefstallen.

Het trio pleegde de feiten op 28 april tijdens de vrijdagmarkt in Herentals. Het waren marktkramers die alarm sloegen. Zij zagen hoe de drie zich verdacht gedroegen en verscheidene keren naar hun auto gingen, die even verder geparkeerd stond. De marktkramers konden een goede beschrijving geven van de verdachten. Het buurtinformatienetwerk Bin Z Markt werd opgestart en de politie kon hen vatten.


In de wagen heeft de politie gestolen spullen teruggevonden van Hema, Zeeman, Kruidvat, C&A en Delhaize. "De verdachten zijn duidelijk te zien op camerabeelden", zei de openbare aanklager. "En uit de controle van enkele ANPR-camera's werd ook duidelijk dat hun wagen al meermaals telkens tijdens de vrijdagmarkt in Herentals gesignaleerd was. Ik vorder een celstraf van één jaar en een boete."


De verdediging van de enige persoon die nog in voorhechtenis zit, Hovhannes M., vroeg om een milde straf omdat zijn cliënt in Armenië slechts 160 euro per maand verdient als arbeider en de feiten pleegde uit geldnood. De advocaat van de andere twee, Bart D'Haene, pleitte dat zijn twee cliënten de diefstallen niet hebben gepleegd, want dat de eerste heeft toegegeven dat hij die heeft gepleegd.


Vonnis later deze maand. (VTT)