Te heet dit weekend? Hier neem je een frisse duik

Acht zalige zwemplekken in de Kempen op een rijtje

Met temperaturen tot 35 graden Celsius zaterdag neemt de zomervakantie een tropische start in de Kempen. Hoe zet je die zomer beter in dan met een verfrissende duik in een meer of zwembad? Wij zetten de acht leukste zwemplekjes voor u op een rijtje.

Zilvermeer in Mol

Al sinds 1959 komen elke zomer duizenden toeristen uit binnen- en buitenland van de zon genieten op het hagelwitte strand van het Zilvermeer in Mol. Het recreatiedomein is gelegen in een mooie, bosrijke omgeving. Naast een strand met een zwemmeer beschikt het domein over een uitgebreide buitenspeeltuin. Het Zilvermeer ligt aan de Zilvermeerlaan en is in de zomerperiode alle dagen open.

Heerlijk in het water van het Zilvermeer
Photo News Heerlijk in het water van het Zilvermeer

Lilse Bergen in Lille

De vijver aan de Lilse Bergen is opgedeeld in verschillende zones: een zwemvijver, een plonsvijver met megaspeeltuin en een watersportzone voor de waterfietsen en andere waterattracties. De vijver ontstond door de zandwinning voor de aanleg van de autosnelweg. Rond de vijver liggen de camping en de dagrecreatie van De Lilse Bergen. Het domein zich aan de Strandweg in Lille en is in de zomer elke dag open.

Genieten op het strand van de Lilse Bergen
Peter Vanderveken Genieten op het strand van de Lilse Bergen

Netepark in Herentals

In Herentals kan je in het Netepark ontsnappen aan de hitte in het buitenzwembad. Naast het buitenzwembad beschikt het recreatiedomein over vier binnenzwembaden voor de allerkleinsten tot de wedstrijdzwemmers. Met een uit de kluiten gewassen speeltuin en enkele aangelegde sportvelden is het Netepark een leuke plek voor een verfrissend dagje uit. Het Netepark bevindt zich aan de Vorselaarsebaan in Herentals en is vanaf zaterdag 29 juni elke dag open.

Het buitenbad van het Netepark in Herentals
Vanderveken Het buitenbad van het Netepark in Herentals

Stedelijk zwembad van Geel

Het stedelijk zwembad van Geel heeft een binnen- en een openluchtzwembad. Zowel tijdens de zomermaanden als op koude dagen kan je dus genieten van de waterpret. De baantjestrekkers en de recreatieve zwemmers komen in Geel aan hun trekken. Er zijn tal van voorzieningen, waaronder een 25-meterbad, een kinder- en een wildwaterbad, glijbanen en springplanken. In de zomerperiode is het stedelijk zwembad van Geel alle dagen geopend vanaf 12 uur. Het zwembad ligt in de Fehrenbachstraat.

Ook binnen kan men genieten van waterpret in het stedelijk zwembad van Geel
Vanderveken Ook binnen kan men genieten van waterpret in het stedelijk zwembad van Geel

Zwembad Den Uyt in Mol

Eén van de blikvangers van het net gerenoveerde openluchtgedeelte bij zwembad Den Uyt in Mol is een waterspeeltuin in de vorm van een spraypark. De vernieuwingen aan het 50 meter- en kinderbad maken een bezoek aan het vernieuwde buitencomplex echt de moeite. Ook binnen is waterpret verzekerd. In juli en augustus is zwembad Den Uyt aan de Rode-Kruislaan in Mol alle dagen geopend.

Het nieuwe buitencomplex van Vita Den Uyt in Mol
RV Het nieuwe buitencomplex van Vita Den Uyt in Mol

De Mosten in Hoogstraten

De zwemvijver en speeltuin van De Mosten in Hoogstraten zijn op zomerse dagen een waar paradijs waar volwassenen, kinderen en tieners zich naar hartenlust kunnen uitleven in en rond de zwemvijver. Naast de zwemvijver ligt er een mooi strand met ligweide. Bezoekers kunnen er gratis beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis spelen en kegelen. De Mosten is gedurende de maanden juli en augustus alle dagen open en bevindt zich aan Hoogeind in Meer (Hoogstraten).

De Mosten
Peter Vanderveken De Mosten

Hof van Eden in Heultje

Het Hof van Eden in Heultje bij Westerlo, in de volksmond gekend als ‘Den Bosboer’ is een gemoedelijke, goed uitgeruste familiecamping met een zwembad en kinderbad met waterfontein.  Het domein in Heultje bevat ook ligweide en een klein meertje met wit zandstrand. Den Bosboer is gelegen aan de Kempische Ardennen in Heultje bij Westerlo en is gedurende de zomerperiode alle dagen open.

Het mooie zandstrand aan het meertje bij Hof van Eden
Hof van Eden Het mooie zandstrand aan het meertje bij Hof van Eden

Hidrodoe in Herentals

Spelen met water, een plezier voor iedereen tijdens de zomer! Hier speel je in het water maar je kan er ook vanalles over ontdekken. Meer dan 120 boeiende spelletjes staan te wachten op de bezoekers in Hidrodoe. Je kan er zelf ontdekken tot wat water allemaal in staat is. Het waterpark bevindt zich aan de Haanheuvel te Herentals. Je kan er in de maanden juli  en augustus zeven dagen op zeven terecht voor waterfun.

Verfrissing in Hidrodoe in Herentals
Hidrodoe Verfrissing in Hidrodoe in Herentals3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kaifun Ho

    Bij de bosboer geweest 2tal weken terug. Kreeg te horen dat het strand afgesloten was wegens geen redder/toezichthouder gevonden voor dit seizoen.

  • Sandra Van Tichelt

    Het is gans het weekend sunrise festival dus dat kan je zaterdag best ni doen.

  • Wim Wouters

    In de lilse bergen is het dit weeken sunrise festival