Spoedoperatie leidt tot debuutroman

NATHALIE (23) PUBLICEERT THRILLER DIE ZE SCHREEF IN ZIEKENHUISBED

Nathalie Van Dender stelt voor: haar eerste boek 'Erfenistwister'. Het verhaal schreef ze twee jaar geleden al, toen ze na een spoedoperatie aan haar appendix drie maanden lang buiten strijd was.

Nathalie zat in haar master in de Psychologie aan de KU Leuven toen ze met spoed geopereerd moest worden aan haar appendix. Na haar operatie verliep niet alles zoals voorzien, door complicaties in combinatie met zware medicatie moest Nathalie maar liefst drie maanden plat liggen.

Na haar 'platte rust' waren de examens in aantocht. Maar het eerste verliep in Nathalies eigen woorden catastrofaal door alle misgelopen lessen. Daardoor kreeg ze plots veel meer vrije tijd, die ze gebruikte voor haar boek. "Als kind schreef ik al graag fantasieverhaaltjes als we op vakantie in de Ardennen waren", zegt Nathalie. Plots werd het verhaal steeds langer. Voordat ze het goed en wel besefte, telde het wel 100 bladzijden. Na drie weken was het verhaal voor haar af.

Enkele maanden geleden, twee jaar na het schrijven van het verhaal, stootte ze bij het doorzoeken van haar laptop toevallig op haar verhaal. Haar omgeving vond het sterk en overtuigde Nathalie om iemand te zoeken dat haar boek wilde uitgeven. Na contact met enkele grote uitgeverijen werd het haar al snel duidelijk dat er enkel mogelijkheden waren indien ze zelf een aanzienlijk bedrag investeerde in haar boek. Doordat Nathalie studeren en werken combineerde, was dat geen optie.

Nederlandse uitgeverij

Toen ze in contact kwam met Boekscout, werd ze hartelijk onthaald en was er oprechte interesse in haar boek.

Boekscout is een bij ons onbekendere uitgeverij uit Nederland. Bookscout nam ook het grafisch ontwerp van de kaft voor haar rekening. "Ik heb het ontwerp in grote lijnen zelf gekozen maar de grafisch ontwerpers van Boekscout hebben het volledig uitgewerkt. Ik was zeer blij toen ik de kaft voor het eerst zag, het resultaat is geweldig", zegt Nathalie. Het boek is een thriller geworden van 196 bladzijden en geschreven zoals zij zelf een boek graag leest. "Je wordt er echt ingezogen en uitgenodigd om mee na te denken naar de ontknoping van het boek", zegt de schrijfster. Ondertussen is Nathalie volop bezig aan haar tweede boek. "Al zal dat veel tijd vragen gezien ik school en werk combineer. Ik schrijf enkel in de trein of heel sporadisch tijdens mijn vrije tijd", aldus nog Nathalie.

Nathalie Van Dender met haar eerste boek 'Erfenistwister'.
Vanderveken Nathalie Van Dender met haar eerste boek 'Erfenistwister'.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.