Renzo Wouters in extremis in ‘Homo Universalis’

Renzo Wouters uit Herentals.
Peter Vanderveken Renzo Wouters uit Herentals.
Renzo Wouters uit Herentals is één van de honderd kandidaten die maandagavond deelneemt aan de tweede reeks van ‘Homo Universalis’, de afsluiter van het Eén-programma Iedereen Beroemd.

“Pas tijdens de eerste opnamedag wist ik dat ik erbij zou zijn”, zegt de Kempenaar. “Aanvankelijk stond ik op de reservelijst. Maar toen bleek dat iemand niet was komen opdagen, werd ik gekozen. Veel tijd om zenuwachtig te zijn heb ik niet gehad.”

Renzo Wouters, die samen met zijn vriend Maarten de broodjeszaak ‘Benvolios’ uitbaat, had in de aanloop naar het programma alle honderd afleveringen van vorig seizoen nog eens bekeken.

“Eigenlijk kan je je op zo’n programma niet voorbereiden. Je moet in de eerste plaats de nodige dosis geluk hebben. Ik keek enorm uit naar wat mij te wachten zou staan. Mentaal en fysiek is het bijzonder zwaar. In een heel korte tijd is er een speciale band met andere kandidaten ontstaan. Dat is de reden waarom ik nu al content ben dat ik heb deelgenomen.”

Indien Renzo Wouters de laatste weken van het programma zou halen, wordt juni een heel aparte maand.

“Op 1 juni stap ik in het huwelijksbootje. Twee weken voordien hebben de laatste opnamen plaats. Maarten is iemand die graag op reis gaat. Die cheque zou goed van pas komen.”

Vorig jaar was Annick Snepvangers één van de deelneemsters. De Noorderwijkse sneuvelde in het zicht van de finale. De proef waarin eendjes moesten gevist worden was er voor haar te veel aan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.