Recensie Zuiderhuis: doorsnee taverne met superbediening

In Noorderwijk ligt een restaurant waarvan de naam (toevallig?) ook met een windrichting begint: Het Zuiderhuis (de naam zegt het al), wil de Kempen een zuiderse sfeer brengen met zijn mediterrane keuken. Het restaurant komt, met zijn grote terras en kinderspeeltuin, volgens mij vooral in de zomer tot zijn recht. Maar wij zijn hier in de lente (die nog wat aanvoelt als winter), dus nemen we binnen plaats, waar het iets minder stijlvol is dan buiten. 
Zuiderhuis
Annelin Marien Zuiderhuis

Op de bediening is in ieder geval niets aan te merken. We worden meteen zeer vriendelijk geholpen, en dat doorheen de hele avond. De sympathieke ober neemt onze bestelling op: als voorgerecht nemen we een ravioli gevuld met asperges en carpaccio met sinaasappel. De ravioli zou eigenlijk al als een hoofdgerecht kunnen dienen: ik krijg een zeer degelijke portie. De saus is lekker, verder is mijn voorgerecht oké, maar niet geweldig. Mijn tafelgenoot vindt haar carpaccio zeer fris en bijzonder door de appelsien. De zuiderse toon is gezet.

Carpaccio
Annelin Marien Carpaccio
Ravioli
Annelin Marien Ravioli

Als hoofdgerecht nemen we scampi’s Zuiderhuis (met paprika-groentensaus) en noordzeetong. De scampi’s zijn goed gebakken, maar de saus vind ik niet zo super. Ik denk dat er saffraan in zit, en de zoete smaak overheerst het hele gerecht. Alweer heeft mijn tafelgenoot een betere keuze gemaakt. De noordzeetong is mals, niets op aan te merken. Of toch: er zou een deftiger slaatje bij mogen, want nu liggen er enkel wat droge blaadjes bij. Maar een slaatje hebben we er dan maar apart bijbesteld. In het algemeen hebben we niet slecht gegeten, maar ik denk dat we er misschien nog meer van zouden hebben genoten op het terras, als de zon wat meer zou schijnen.

Scampi's Zuiderhuis
Annelin Marien Scampi's Zuiderhuis
Noordzeetong
Annelin Marien Noordzeetong

Contactgegevens:

Servaas Daemsstraat 432200 Noorderwijk

014 70 50 10

info@zuiderhuis.com

Openingsuren:

Maandag & dinsdag gesloten

Zondag & feestdagen open

Keuken open van 11u tot 22u

Prijzen:

Voorgerechten: 6 - 15 euro

Hoofdgerechten: 16 - 29 euro

Nagerechten: 7,5 - 8 euro

Scores:

Eten: 6/10

Bediening: 8/10

Comfort: 6/10

Sterren: 3/5
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.