Radio Noorderkempen wordt dubbel zo groot

TWEEDE FREQUENTIE MOGELIJK GEBRUIKT VOOR OLDIESZENDER

Stefan De Wilde in zijn studio.
Foto Ton Wiggenraad Stefan De Wilde in zijn studio.
De Vlaamse regering heeft Radio Noorderkempen uit Oud-Turnhout twee frequenties toegekend. Door die onverwachte meevaller kan de zender een enorm bereik krijgen, van Rijkevorsel tot Dessel. "Een andere mogelijkheid is dat we een tweede zender starten, met vooral oldies", zegt programmadirecteur Stefan De Wilde.

In totaal 68 lokale radio's in Vlaanderen krijgen van de Vlaamse regering een nieuwe erkenning met bijbehorende frequentie(s). Alle lokale radiozenders konden een dossier indienen, maar het bleef bang afwachten. Ook bij Radio Noorderkempen zat de schrik er in. Onterecht, zo blijkt. Als enige radiozender in de Kempen krijgt Radio Noorderkempen zelfs twee frequentiepakketten toegewezen. "Met dat eerste kunnen we sowieso al naar een verdubbeling van bereik gaan", zegt programmadirecteur Stefan De Wilde. "Zo zullen we binnenkort ook te ontvangen zijn in Beerse, Rijkevorsel, Vlimmeren en Merksplas. Dat betekent een pak extra luisteraars."

Naar 30.000 luisteraars

Maar de radiozender krijgt dus niet één, maar twee frequentiepakketten. Daardoor kunnen ze ook uitzenden in de omgeving Arendonk, Retie en Dessel.

Oldies

"Een enorme meevaller", zegt De Wilde. "We gaan nu snel bekijken waarvoor we dat tweede frequentiepakket gaan gebruiken. Ofwel kunnen we het bereik van Radio Noorderkempen nog vergroten. Dat zou dan een zender worden die te beluisteren is van Rijkevorsel tot Dessel. We zouden dan van 13.000 naar 30.000 luisteraars kunnen springen. Maar we spelen ook met het idee om een tweede radiozender op te starten. In Arendonk, Retie en Dessel zouden we dan een nieuwe radiozender kunnen lanceren, met een ander concept. We denken dan aan een oldiesproject, dus met oudere muziek."


Stefan De Wilde wil op korte termijn die knoop doorhakken. Al gaat zijn aandacht in eerste instantie uit naar het eerste frequentiepakket. "Radio Noorderkempen moet zo snel mogelijk in de ether zijn in Beerse en omgeving. We hebben al een offerte laten maken voor een extra mast en apparatuur. We moeten die offerte nu alleen bevestigen, alles installeren en aanschakelen. Op 1 januari hopen we al meteen van start te gaan met die uitbreiding."