Radio- en tv-collega’s nemen afscheid van Christophe Lambrecht

Het bidprentje van Christophe Lambrecht.
Joel Hoylaerts / Photonews Het bidprentje van Christophe Lambrecht.
In een hangar op domein Witbos in Noorderwijk (Herentals) is zaterdagvoormiddag afscheid genomen van Studio Brusselpresentator Christophe Lambrecht, die afgelopen zondag overleed na hartfalen. Honderden vrienden, familieleden en collega’s kwamen een laatste groet brengen.

Tal van collega’s uit de tv- en radio-wereld tekenden present op de uitvaart van Christophe Lambrecht. Tot 13 uur was er op Studio Brussel enkel muziek te horen, zodat al zijn collega’s, zoals onder meer Linde Merckpoel en Sofie Lemaire, de plechtigheid konden bijwonen. Ook Peter Van de Veire en Tomas De Soete, met wie Lambrecht de eerste editie van Music For Life presenteerde, en andere ex-collega’s zoals Otto-Jan Ham en Jan Hautekiet kwamen afscheid nemen van de geliefde radiopresentator. Daarnaast tekenden onder meer Jeroen Meus, Filip Joos, Staf en Dieter Coppens, Jani Kazaltzis, Siska Schoeters, Bartel Van Riet en Cath Luyten present.

Lievelingsmuziek

“Het was de mooiste uitvaart denkbaar voor Christophe”, zei Studio Brusselnethoofd Jan Van Biesen na afloop. “Zijn lievelingsmuziek werd gespeeld en er werden allerlei leuke anekdotes over hem verteld. Want Christophe was naast warmte en emoties, ook een man met een goed gevoel voor humor.” 

Muzikale odes waren er van Mauro en Joost Zweegers van Novastar. De dienst was een nostalgische terugblik op zijn hele leven, met vele videofragmenten uit zijn beginjaren. Er werd veel gehuild, maar ook gelachen bij het ophalen van fijne herinneringen.

Kempenaar

Christophe Lambrecht was een rasechte Kempenaar. Hij werd geboren in Herentals en bracht zijn jeugdjaren door in buurgemeente Grobbendonk. Als jonge kerel draaide hij al plaatjes in de lokale cafés en hij werkte ook een tijdje als journalist voor de regionale zender RTV. Hij laat een partner en drie kinderen - twee dochters en een zoon - na.

Peter Van de Veire en Cath Luyten.
Joel Hoylaerts / Photonews Peter Van de Veire en Cath Luyten.
Otto-Jan Ham.
Joel Hoylaerts / Photonews Otto-Jan Ham.
Jan Hautekiet en Jan Schoukens.
Joel Hoylaerts / Photonews Jan Hautekiet en Jan Schoukens.
Bouba Kalala.
Joel Hoylaerts / Photonews Bouba Kalala.
Tom Waes.
Joel Hoylaerts / Photonews Tom Waes.
Pascal Braeckman, Tomas De Soete en Siska Schoeters
Joel Hoylaerts / Photonews Pascal Braeckman, Tomas De Soete en Siska Schoeters
Staf Coppens.
Joel Hoylaerts / Photonews Staf Coppens.
Joel Hoylaerts / Photonews
Joel Hoylaerts / Photonews
Mauro Pawlowski.
Joel Hoylaerts / Photonews Mauro Pawlowski.
Jan Van Eycken.
Joel Hoylaerts / Photonews Jan Van Eycken.
Jani Kazaltzis.
Joel Hoylaerts / Photonews Jani Kazaltzis.
Jimmy Dewit.
Joel Hoylaerts / Photonews Jimmy Dewit.
Dieter Coppens.
Joel Hoylaerts / Photonews Dieter Coppens.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.