Pendelaars krijgen extra BlueBikes ter beschikking

De BlueBikes worden veelvuldig ondertussen veelvuldig gebruikt.
Peter Vanderveken De BlueBikes worden veelvuldig ondertussen veelvuldig gebruikt.
Om pendelaars aan te moedigen om bij het gebruik van de trein hun verdere traject af te leggen met het openbaar vervoer, stelde de stad BlueBikes ter beschikking aan het station. De fietsen worden steeds populairder waardoor en zes fietsen werden bijgeplaatst.

Momenteel staan er aan het station van Herentals 27 fietsen klaar voor de Herentalse pendelaar. De nieuwe fietsen hebben ook een groter mandje, zeven versnellingen en betere banden en verlichting.

“Vorige maand lag het aantalritten op 327, en groei met 22 procent tegen over vorig jaar”, zegt Yoleen Van Camp (N-VA), schepen van Mobiliteit. “We verwachten een totale groei van 15 tot 20 procent tegen over vorig jaar. Als de vraag verder stijgt zullen er nog extra fietsen bijgeplaatst worden.”

Daarnaast wil het stadsbestuur inzetten op fietscomfort en milieuvriendelijkere mobiliteit. “Er ligt zeer veel werk op de plank, daarom gaan we van start met het centrum en de toegangswegen”, klinkt het.

Binnenkort zal de stad een plan voorstellen aan de Herentalsenaren, met de uitnodiging mee na te denken en aan een betere stad te bouwen. Het stadsbestuur zal ook de ‘Critical Mass’ ontvangen, een drukkingsgroep die aandacht vraagt voor de fietsers en samen enkele maatregelen voor een betere fietsinfrastructuur wil uittekenen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.