Opvallende campagne tegen hondenpoep: “Strontvervelend”

De gratis affiche tegen hondenpoep kan aangevraagd worden via de website van de stad Herentals.
rv De gratis affiche tegen hondenpoep kan aangevraagd worden via de website van de stad Herentals.
Tijdens de Week van de Handhaving houdt de stad een actie tegen hondenpoep om het probleem onder de aandacht te brengen.  Van 30 september tot 5 oktober moedigen de gemeenschapswachten hondeneigenaars aan om de omgeving netjes te houden.

De gemeenschapswachten zullen hondenpoepzakjes, hondensnoepjes en speeltjes uitdelen. Maar ook de GAS-ambtenaren zijn aanwezig om overtredingen vast te stellen. Hondeneigenaars die hun hond uitlaten zonder zakje, de uitwerpselen van hun hond niet opruimen of hun hond niet aan de leiband houden, riskeren een boete die kan oplopen tot 350 euro.

Na de Week van de Handhaving blijven de gemeenschapswachten en de GAS-ambtenaren het hele jaar door controles voeren, ook ’s avonds en tijdens het weekend. Wie aan de buurt wil tonen dat hij of zij de actie steunt, kan via www.herentals.be/hondenpoep een gratis affiche aanvragen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.