Negen faillissementen kosten negen jobs

De rechtbank van koophandel in Turnhout heeft dinsdag acht faillissementen uitgesproken. Bij twee van die faillissementen verliezen zeven arbeiders en twee bedienden hun job.

GEEL. Bij Barver bvba uit Winkelom 87 in Geel verliezen twee bedienden hun job. De zaakvoerder gooide zelf de handdoek. Het bedrijfje hield zich bezig met reclame. Meester Antje Van Overstraeten en meester Gert Hermans zijn aangesteld als curatoren.


GEEL. Sabine Scheyvaerts (54) uit de Winkelomseheide 210 vroeg zelf het faillissement aan. De vrouw baatte café 't Pallieterke uit. Meester Antje Van Overstraeten en meester Gert Hermans zijn de curatoren.


MEERLE. Aan Chaamseweg 27 in Meerle is Beyond Stone failliet verklaard. De zaakvoerder van het bedrijf in bezetting- en schilderwerken gooide zelf de handdoek in de ring. Vennoot Christiaan Van Roozum (52) ging ook op de fles. Meester Patrick De Ferm is aangesteld als curator.


MERKSPLAS. De firma Peeters Bestratingswerken uit Kleiryt 52 in Merksplas ging op de fles. De e zaakvoerder van het bestratingsbedrijf had daar zelf om gevraagd. Zeven arbeiders verliezen hun job. Meester Jean de Chaffoy en meester Luc Plessers treden op als curatoren.


MOL. De zaakvoerder van Pulse Light & Sound uit de Emiel Becquaertlaan 2a/14 in Mol vroeg het faillissement aan. De firma verhuurde en verkocht licht en geluid. Meester Noel Devos en meester Geert Naulaerts treden op als curatoren.


OUD-TURNHOUT. Schilder André Van Ballaer (54) uit de Steenweg op Ravels 220 in Oud-Turnhout ging failliet. De man zette zelf de activiteiten stop. Meester Rudi Van Gompel en meester Tom Robeyns zijn de curatoren.


RIJKEVORSEL. Aan de Oostmalsesteenweg 16 in Rijkevorsel is plafonneerder Luc Baeten failliet verklaard. Meester Katty Somers is curator.


TURNHOUT. De firma SSPC uit de Bremheidelaan 4 in Turnhout ging op de fles. De metaalwerker is gedagvaard door schuldeisers. Meester Johan Van Cauwenbergh en meester Veerle Verhaegen zijn de curatoren. (JVN)