Man ziet wagen vrouw aanrijden

69-JARIGE FIETSSTER KOMT OM HET LEVEN BIJ OVERSTEKEN DAEMSSTRAAT

Vanderveken
In Noorderwijk is vrijdagnamiddag een 69-jarige vrouw gestorven bij een aanrijding met een bestelwagen. Yvonne Geerts uit Grobbendonk wilde met de fiets de Servaas Daemsstraat oversteken. Haar man en een vriend zagen het ongeval gebeuren.

Het ongeval speelde zich gisteren rond 14 uur af in de Servaas Daemsstraat in Noorderwijk. Vanuit de straat Rossem, een zijstraat van de Servaas Daemsstraat, kwam een groepje van drie fietsers aangereden. Zij wilden de drukke baan oversteken. "Het ging om een vrouw, samen met haar man en nog een vriend. De vrouw wilde als eerste de Servaas Daemsstraat oversteken", begint commissaris Dirk Van Peer van de lokale politie Neteland. "Een bestelwagen die in de richting van het centrum van Noorderwijk reed, kon niet meer op tijd stoppen voor de overstekende fietsster en reed de vrouw aan. De vrouw kwam zeer zwaar ten val", vertelt de politiecommissaris.


De MUG en de ziekenwagen kwamen meteen ter plaatse om het slachtoffer te reanimeren. "Maar dat heeft niet geholpen. De vrouw is jammer genoeg overleden aan haar verwondingen", zegt Dirk Van Peer.


Bij het ongeval raakten geen andere personen gewond. "De man van het slachtoffer en de derde persoon verkeerden evenwel in shock. Zij kregen bijstand en hulp van de dienst Slachtofferhulp van de politie", vertelt de politiecommissaris.


Het dodelijke slachtoffer is een vrouw uit Grobbendonk. Het gaat om de 69-jarige Yvonne Geerts. "Mijn haar op mijn armen staat nog recht. Zo erg ben ik geschrokken van dit nieuws", reageert de burgemeester van Grobbendonk, Herman Cambré, aangeslagen. De burgemeester was een zeer goede vriend van Yvonne en haar echtgenoot. "Ik ben er echt niet goed van. Yvonneke was zo'n sociale vrouw. Zij sprong altijd in de bres voor iedereen. We zaten samen in de visersclub Zeemeermin, waarmee we een tiental keren per jaar gingen vissen. Daarnaast gingen we ook een paar keer per jaar op reis. Yvonne kookte altijd en zorgde voor alles. Zij was zowat de mama van onze club", vertelt Herman Cambré. "Het is echt heel tragisch. Ik vind het verschrikkelijk. Ik heb haar man Leon al gebeld en die was helemaal down. Morgen (vandaag nvdr) ga ik bij hem langs. We moeten het verdriet samen verwerken. We kennen elkaar al jàren. Wekelijks kwam ik bij hen over de vloer en zij bij mij. We gaan Yvonneke missen."


Volgens de burgemeester fietsten Yvonne en haar man heel graag. "Yvonne ging wekelijks met de fiets haar moeder in het rusthuis in Vorselaar bezoeken. Daarnaast


maakte ze heel graag fietstochtjes met haar man. Vandaag (gisteren nvdr) was het weer een mooie dag, ideaal weer voor een gezellige fietstocht. Alleen is die uitgedraaid op een ramp."

Maria De la Cruz

Tweede in twee dagen

Yvonne Geerts is al het tweede dodelijke slachtoffer van een verkeersongeval met een fietser in op amper twee dagen. Donderdagavond verongelukte de 74-jarige Jozefina Janssens uit Herentals in de Montezumalaan in Herentals. Jozefina en haar man waren er aan het fietsen toen een tractor met beerton als aanhangwagen uit de andere richting kwam. Bij het kruisen, verloor de vrouw het evenwicht en kwam ten val. Jozefina belandde onder de wielen van de beerton en was op slag dood. "Het is verschrikkelijk dat er twee gelijkaardige ongevallen gebeuren in amper twee dagen in onze politiezone. Het is gewoon toeval. Een ongeval is spijtig genoeg snel gebeurd", besluit commissaris Dirk Van Peer.