Leerlingen Wolstraat definitief in Scheppersstraat

De leerlingen van de campus Wolstraat kregen een warm welkom op de campus in de Scheppersstraat.
Foto Maria De la Cruz De leerlingen van de campus Wolstraat kregen een warm welkom op de campus in de Scheppersstraat.
De leerlingen van campus Wolstraat van de katholieke scholengemeenschap kOsh hebben gisteren hun intrek genomen in hun nieuwe stek op campus Scheppersstraat.

De verhuis past in de herschikking van de schoolcampussen van kOsh. Door het vertrek van de leerlingen komt campus Wolstraat leeg te staan. De leerlingen trokken gisterochtend tijdens het eerste lesuur de deur achter zich dicht. De kleintjes van het nabijgelegen kinderdagverblijf De Speelboom hebben hen uitgewuifd. "Zowel de school als het kinderdagverblijf zijn gesticht door de Zusters van Voorzienigheid, die enkele maanden geleden hier vertrokken zijn", duidt Lieve Heurckmans, manager kinderdagverblijven bij Familiehulp. "De school stond decennialang bekend onder de naam Instituut van de Voorzienigheid, terwijl ons kinderdagverblijf De Jannemietjes werd genoemd."


"Ook nadat we beide onder een andere koepel beland zijn en van naam veranderd zijn, bleef onze jarenlange vriendschapsband bestaan. Vandaar het initiatief om met al onze kinderen de leerlingen en leerkrachten van het oude Instituut een laatste keer uit te wuiven." (JVN)