Jimmy (46) hervat takeldienst, 15 jaar na vreselijke aanrijding op pechstrook: “Ook blij dat mijn zoon in mijn voetsporen treedt”

Jimmy Verwimp heeft sinds kort zijn takeldienst weer opgestart, samen met zijn zoon Kobe.
Peter Vanderveken Jimmy Verwimp heeft sinds kort zijn takeldienst weer opgestart, samen met zijn zoon Kobe.
Ruim 15 jaar nadat een zwaar ongeval pechverhelper Jimmy Verwimp (46) bijna het leven kostte, heeft de Herentalsenaar zijn takeldienst heropgestart, nu samen met zijn 18-jarige zoon Kobe. Na het incident tijdens een nachtelijke takelopdracht moest Jimmy jarenlang revalideren, maar dat heeft de passie voor zijn vak niet doen verstommen. “Depanneren zit bij mij in het bloed.”

Jimmy Verwimp was in de nacht van 4 op 5 augustus 2004 bezig met een takelopdracht op de pechstrook van de E34 in Zandhoven. Daar werd hij aangereden door een vrachtwagenbestuurder die in slaap gevallen was. Verwimp liep daarbij een open dijbeenbreuk en een bekkenbreuk op. Zijn milt werd weggehaald en allerlei open wonden aan zijn linkerzijde moesten genaaid worden. Als klap op de vuurpijl liep hij in het ziekenhuis nog een bacterie op, die complicaties veroorzaakte zoals een hoge hartslag en koorts.

Vijf weken in ziekenhuis

Jimmy kroop door het oog van de naald, maar overleefde het ongeval. Na vijf weken in het ziekenhuis mocht hij naar huis. Nadien zat hij nog een jaar in een rolstoel en moest hij nog enkele jaren revalideren. “Sinds enkele jaren ben ik volledig hersteld”, vertelt Jimmy. “Ik heb heel veel geluk gehad. In het ziekenhuis van Herentals gaven ze mij geen schijn van kans, ze legden de verantwoordelijkheid bij het ziekenhuis van Leuven. Daar ben ik er toch nog door gekomen.”

Jimmy Verwimp met zijn vrouw Ann Geerinckx, vader Julien en broers Tom en Gert nadat hij in september 2004 uit het ziekenhuis ontslagen werd.
Peter Vanderveken Jimmy Verwimp met zijn vrouw Ann Geerinckx, vader Julien en broers Tom en Gert nadat hij in september 2004 uit het ziekenhuis ontslagen werd.

Op het moment van het ongeval werkte Jimmy samen met zijn ouders en broers bij het familiebedrijf Takeldienst Verwimp. Na het ongeval van Jimmy zetten zij het bedrijf nog enkele jaren verder om het nadien over te laten. Jimmy ondanks de ellende van de jaren voordien niet bij de pakken zitten. In 2007 startte hij Taxi Verwimp op, waarmee hij nu nog altijd taxi- en luchthavenvervoer aanbiedt.

Al van kleins af aan reed ik mee met de depannagedienst van mijn ouders. Ik wilde er dus altijd mee herbeginnen. Dat ik er zo lang mee heb gewacht, heeft vooral te maken met het feit dat ik eerst wilde dat Kobe 18 jaar werd

Jimmy Verwimp, Takeldienst Verwimp

En sinds een drietal maanden heeft hij ook opnieuw Takeldienst Verwimp opgestart, ditmaal samen met zijn zoon Kobe (18). “Depannagediensten, die zitten bij mij in het bloed. Ik ben er dankzij mijn ouders mee opgegroeid en heb dus nooit iets anders geweten. Al van kleins af aan reed ik mee met mijn ouders. Ik wilde er dus altijd mee herbeginnen. Dat ik er zo lang mee heb gewacht, heeft vooral te maken met het feit dat ik eerst wilde dat Kobe 18 jaar werd”, aldus Jimmy Verwimp.

Beetje angst

“Bij aanvang had ik wel een beetje angst, maar uiteindelijk was ik ook al met de auto beginnen rijden na mijn herstel. Er kan altijd iets gebeuren, ook al ben je voorzichtig. Dat weet je op voorhand niet. Ik ben heel tevreden dat ik opnieuw met de takelwagen op baan kan. Of ik dan nog vaak aan het ongeval denk? Dat gebeurt. Maar het is niet iets dat mij achtervolgt.”

Het krantenartikel in Het Laatste Nieuws toen Jimmy Verwimp weer naar huis mocht in 2004.
RV Het krantenartikel in Het Laatste Nieuws toen Jimmy Verwimp weer naar huis mocht in 2004.