Huis onbewoonbaar na zware brand in Herentals

De woning liep zware schade op aan de bovenverdieping, maar ook het gelijkvloers liep rook- en waterschade op.
Peter Vanderveken De woning liep zware schade op aan de bovenverdieping, maar ook het gelijkvloers liep rook- en waterschade op.
Een woning aan de Zeven Zillen in Noorderwijk, een deelgemeente van Herentals, is vrijdagnacht zwaar beschadigd geraakt na een brand. Die is vermoedelijk ontstaan door een kortsluiting op de bovenverdieping. De bewoners zullen vermoedelijk zelf voor een tijdelijk nieuw onderkomen zorgen.  

De brand brak rond middernacht uit en ontstond wellicht op de zolderverdieping. “De bewoners van het huis, een koop, waren samen met hun zoon en zijn partner beneden in de woonkamer een glas aan het drinken”, zegt burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). “De zoon verblijft normaal in het buitenland, maar zou de jaarwisseling hier samen met zijn ouders doorbrengen. Ze hoorden rond middernacht boven lawaai en merkten meteen rookontwikkeling op. Ze hebben meteen de hulpdiensten gebeld.” 

De brandweer aan het huis in Noorderwijk.
Peter Vanderveken De brandweer aan het huis in Noorderwijk.

Elektriciteit

De oorzaak van de brand is nog niet helemaal zeker, maar vermoedelijk gaat het ergens om een kortsluiting. De brandweer kon voorkomen dat het vuur uitbreidde naar de benedenverdieping, maar de schade op de eerste verdieping/zolder is groot. De brandweer had het ook even moeilijk om het vuur te bestrijden omdat er op het dak zonnepanelen lagen en het vuur in het dak zat. “Samen met de brandweer hebben de bewoners nog enkele persoonlijke en kostbare spullen uit de woning kunnen halen”, vertelt Mien Van Olmen.  “Ze kregen onderdak bij de buren. Mogelijk gingen ze daarna zelf op zoek naar een onderkomen voor de komende tijd, want hun woning zal wel een tijdje onbewoonbaar zijn.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.