Geen beroep tegen vergunningswijziging Shoppingpark Olen

Het Nationaal Sociaal-Economisch Comité voor Distributie (NSECD) zal niet in beroep gaan tegen de wijziging van de vergunning voor het Shoppingpark Olen. De stad Herentals bekijkt daarom de mogelijkheid om naar de Raad van State te stappen.

Begin deze week liet het nationaal comité aan Herentals weten dat ze niet in beroep zullen gaan tegen de beslissing van Olen. Met het toekennen van een wijziging in de socio-economische vergunning ging Olen nochtans in tegen het advies van het NSECD. Op het Shoppingpark werden tot op heden geen winkels toegestaan die kledij of schoeisel verkopen. Dat was zo afgesproken om geen concurrentiestrijd te creëren tussen de winkelcentra van Herentals en Geel en het Shoppingpark in buurgemeente Olen. Maar door de besproken wijziging kan het nu wel, al is de vergunningswijziging beperkt tot 1 winkelpand.


Ofschoon er voorlopig nog geen kledingzaak in de leegstaande ruimte van het Shoppingpark introk, is Herentals toch al bezig met juridische stappen tegen de vergunningswijziging. Een eerste stap, de beroepsprocedure van NSECD, is nu dus afgewezen. "We bekijken momenteel een procedure voor de Raad van State. Daar moet uiteraard een formele reden voor zijn. Maar we zijn vastberaden en willen hiermee doorgaan. Het zou een zeer slechte zaak voor ons handelscentrum zijn", aldus burgemeester Jan Bertels. (DVGT)