Eén messteek doodde Melissa

RAADKAMER HOUDT MOORDVERDACHTE SVEN V.R. IN DE CEL

Moordverdachte Sven V.R.
Maria de la Cruz Moordverdachte Sven V.R.
De 32-jarige Melissa Mauriën is vorig weekend om het leven gebracht met slechts één messteek. Dat is gebleken uit de lijkschouwing. De ruzie die haar het leven kostte, was volgens moordverdachte Sven V.R. (33) een gevolg van echtelijke strubbelingen. De raadkamer heeft de aanhouding van de man met een maand verlengd.

De 33-jarige loodgieter Sven V.R. uit Noorderwijk is vrijdagochtend op sandalen en in een gevangenisplunje geboeid het gerechtsgebouw in Turnhout binnen gebracht. De raadkamer bevestigde even later zijn aanhouding op verdenking van moord op zijn 32-jarige echtgenote Melissa Mauriën, met wie hij sinds 2007 getrouwd was. "We hebben niet om zijn vrijlating gevraagd. We gaan voorlopig even het onderzoek afwachten. Mijn cliënt wil alle medewerking aan het onderzoek verlenen", vertelde John Maes, advocaat van Sven V.R., na afloop. "Wat hem bezield heeft die bewuste avond? Ik kan geen commentaar geven over de inhoud van het dossier."


Toch is er intussen iets meer duidelijkheid over wat zich op zaterdagavond 4 juni heeft afgespeeld in de woning van Sven V.R. en Melissa Mauriën aan Kerkeblok in Noorderwijk. De lijkschouwing bracht aan het licht dat Melissa maar één keer werd gestoken. Sven V.R. gebruikte daarvoor een mes dat tijdens de ruzie voorhanden was in de keuken van de woning. Die ene messteek kostte Melissa het leven.


De aanleiding voor de ruzie waren echtelijke problemen. Hoewel buren de verdachte en het slachtoffer omschreven als het perfecte gezinnetje, zouden er al langer strubbelingen zijn geweest.

Slachtoffer Melissa Mauriën.
Repro Maria de la Cruz Slachtoffer Melissa Mauriën.

Dochter

Of hun dochtertje Louise zich op het moment van de steekpartij in dezelfde kamer bevond als haar ouders, is nog onduidelijk. "Ik denk niet dat het dochtertje getuige was (van de steekpartij, red.), maar sluitende informatie heb ik daar niet over. Dat zal blijken uit de reconstructie die nog zal plaatsvinden. Over enkele dagen wordt wellicht beslist wanneer die wedersamenstelling zal plaatsvinden", vervolgde raadsman John Maes.

Niet op begrafenis

De afscheidsplechtigheid voor Melissa Mauriën vindt vandaag, zaterdag, plaats in de aula van Van den Broeck begrafenissen aan Hannekenshoek in Herentals. Haar echtgenoot zal er niet bij zijn. "Mijn cliënt zal niet aanwezig zijn op de begrafenis. Het lijkt ons geen aangewezen moment om daar bij te zijn. We hebben er geen verzoek voor ingediend", besloot advocaat John Maes.


Nadat Sven V.R. zijn echtgenote een messteek had gegeven, vluchtte hij met hun dochtertje richting Doornik. Intussen verwittigde hij familie dat er iets was gebeurd in de woning. Die familieleden vonden even later het levenloze lichaam van Melissa. Zondagochtend rond 4 uur kan Sven V.R. worden opgepakt. Het dochtertje lag op dat moment te slapen op de achterbank van de auto.