E34 hele weekend afgesloten richting Antwerpen

De E34 wordt komend weekend volledig afgesloten richting Antwerpen. De maatregel is nodig om het nieuwe wegdek te asfalteren. Vanaf vanavond tot maandagochtend 10 juli wordt het verkeer via Kasterlee en Geel omgeleid naar de E313 om zo in Antwerpen te geraken. "Na dit weekend zijn de werken op de E34 volledig klaar", klinkt het bij AWV.

Na bijna vier maanden komt er een einde aan de werkzaamheden op de E34 tussen Lille en Turnhout. Maar voor het zover is, moeten automobilisten nog één weekend op hun tanden bijten. Voor wie richting Nederland moet, zal er de komende dagen geen noemenswaardige hinder meer zijn.

Einde werken in zicht

Maar het verkeer naar Antwerpen moet zich komend weekend verwachten aan een flinke omleiding met de nodige files tot gevold. De E34 richting Antwerpen wordt immers volledig afgesloten richting Antwerpen. "De vernieuwing van de snelweg zit op schema en het einde van de werkzaamheden is na bijna vier maanden in zicht", zegt Jef Schoenmaekers, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). "Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt tijdens het weekend van 8 juli het wegdek richting Antwerpen geasfalteerd. Maar na dit weekend zijn de werken op de E34 volledig klaar en is er geen hinder meer voor het verkeer."

Afrit Turnhout

Richting Nederland is de E34 intussen weer opengesteld voor het verkeer. Het verkeer richting Antwerpen rijdt tot vanavond nog wel over twee versmalde rijstroken. "Tijdens het weekend wordt de rijrichting Antwerpen dan volledig afgesloten om ook hier de nieuwe toplaag asfalt te kunnen aanbrengen. Dat start op vrijdagavond om 20 uur en duurt ten laatste tot maandagochtend 5 uur", zegt Schoenmaekers. "Het doorgaand verkeer richting Antwerpen verlaat de snelweg aan de afrit Turnhout-Centrum en wordt via de N19g (Noord-Zuid Kempen) naar de E313 geleid. Lokaal verkeer kan via de Ring van Turnhout zijn bestemming bereiken."


De asfalteringswerken zijn erg weersgevoelig. Bij regenweer bestaat de kans dat de timing nog wordt gewijzigd. "De voorbije maanden vernieuwden we liefst 9 kilometer wegdek van de E34 tussen Lille en Turnhout in beide richtingen. Goed voor het langste deel tot nu toe in het meerjarenproject voor de volledige vernieuwing van de E34 vanaf Ranst tot aan de Nederlandse grens", besluit Schoenmaekers. (JVN)