Drie jaar na overlijden van oprichter Ward Geldhof: 1.200 dierenschedels van museum Schedelhof verkocht

Oprichter van het Schedelmuseum Ward Geldhof, die drie jaar geleden overleed op 86-jarige leeftijd, tussen een klein deeltje van zijn unieke verzameling.
Peter Vanderveken Oprichter van het Schedelmuseum Ward Geldhof, die drie jaar geleden overleed op 86-jarige leeftijd, tussen een klein deeltje van zijn unieke verzameling.
1.200 dierenschedels, de volledige collectie van het Schedelhof in Morkhoven, zijn drie jaar na het overlijden van oprichter Ward Geldhof verkocht aan een buitenlandse verzamelaar.  Daarmee valt definitief het doek over het unieke museum.

Door zijn job in de Antwerpse Zoo leerde Ward Geldhof dierenkarkassen opkuisen. Daarop bouwde hij in een chalet in zijn achtertuin een schedelmuseum met schedels van onder meer een ijsbeer, een tijger, een neushoorn en zelfs het volledige geraamte van een giraf. Van kleine tot grote dieren, je kon het zo gek niet bedenken of Ward had ze in zijn museum.

Het museum was erg in trek bij scholen en studenten dierengeneeskunde die een gratis rondleiding kregen van de enthousiaste Geldhof. Een uit de hand gelopen hobby werd al snel het levenswerk van de man.

Toen de bezieler op 86-jarige leeftijd kwam te overlijden sloot het museum voorlopig de deuren, nu valt het doek definitief over het Schedelhof. Zoals Geldhof zelf altijd wilde, zal de collectie niet gescheiden worden maar is ze in zijn geheel verkocht aan een buitenlandse verzamelaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.