DJ Ronny Retro lanceert met ‘Ronny!’ zijn allereerste single

Ronny Retro schittert in zijn allereerste videoclip.
RV Ronny Retro schittert in zijn allereerste videoclip.
Herentalsenaar Nick Kraft (29) gaat sinds een dik half jaar door het leven als ‘DJ Ronny Retro’. Als dat typetje schuimt hij de fuiven en festivals af. Met succes, want maandag lanceerde hij zijn allereerste single en bijhorende videoclip ‘Ronny!’.

De in Herentals geboren en getogen Nick Kraft kende al internationaal succes met het dj-duo Lowriderz, maar daar hield hij vorige zomer na 10 jaar mee op. Online heeft Nick een grote schare fans opgebouwd dankzij zijn zelfbedachte typetjes ‘Den Giannni’, ‘De Michael’, ‘Onzen Benny’ en sinds deze zomer dus de onovertroffen ‘Ronny Retro’. “Ronny Retro werd gelanceerd als persiflage van een Antwerpse trouwfeest-dj met een hoge zelfdunk”, weet Nick. “Niemand had durven voorspellen dat nog geen half jaar later de eerste single en videoclip van Ronny Retro gelanceerd zou worden.”

Hype

De hype rond Ronny Retro kende recent nog een hoogtepunt. “De spontane parodie op de koppige fietser uit Rijkevorsel en de vrachtwagenchauffeur ging online haast even viraal als de originele video”,  zegt Kraft. “Op minder dan één dag werd de video van Ronny Retro meer dan 200.000 keer bekeken. Het volgersaantal van Ronny Retro ging van 3.000 naar 6.000.”

Ronny Retro, het typetje gespeeld door Nick Kraft.
RV Ronny Retro, het typetje gespeeld door Nick Kraft.

Ook in 2020 heeft Nick grootse plannen. “De vervolgsingle komt voor carnaval nog uit. De videoclip nemen we op in de Herentalse MooseBar. Het belooft een zotte avond te worden.”

Tomorrowland

De agenda voor Ronny Retro ziet er veelbelovend uit voor 2020. Verschillende festivals kondigden de komst van Ronny Retro reeds aan waaronder Sunrise Festival, waar het voor Ronny dit jaar allemaal begon. “Bovenop de bucketlist van Ronny staat natuurlijk Tomorrowland”, besluit Nick. “Als Willy Sommers daar kan optreden, dan kan de Ronny dat ook!”

Ronny Retro bracht maandag zijn eerste single uit, met bijhorende videoclip.
RV Ronny Retro bracht maandag zijn eerste single uit, met bijhorende videoclip.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.