Exclusief voor abonnees

Diefstallenplaag aan zwembaden: autodieven trekken zelf zwembroek aan om zo hun slag te kunnen slaan

Directeur Michael Schouwaerts van Sportoase vreesde al dat de dieven zich als gewone zwemmers hadden vermomd.
ton wiggenraad Directeur Michael Schouwaerts van Sportoase vreesde al dat de dieven zich als gewone zwemmers hadden vermomd.
Een 25-jarige Serviër uit Hulshout en een 27-jarige Antwerpenaar zijn vrijdagavond gearresteerd als verdachten van de plaag autodiefstallen aan zwembaden. De mannen deden zich voor als zwemmers en volgden hun slachtoffers tot in de kleedkamer en in het zwembad.  Bewakingsbeelden deden hen uiteindelijk de das om. 

Een man die op 1 augustus ging zwemmen in het Wezenberg-zwembad van Antwerpen wist even niet meer waar hij zijn auto gelaten had toen hij weer buitenkwam. Na wat rondkijken in de buurt bleek zijn Mercedes CLA gestolen te zijn op de bewaakte parking. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ludwig Van Oosterwijck

    Toch eenvoudig, Serviër terug ban waar hij is gekomen en de Antwerpenaar een jaar of vijf met een enkelband. Vanaf dan gaan anderen wel eens nadenken alvorens een criminele daad te ondernemen.

  • Willy Van Craen

    Ik denk dat camara's bijdragen tot vermindering, oplossen van ongevallen, diefstallen en andere abnormale feiten.Als je zelfs niets verkeerd doet heb je voordelen met camera's voor je eigen veiligheid.

  • Rody Franks

    Wat een geluk dat ik niet kan zwemmen!