De Chapelle is nieuwe cultuurtempel in Herentals

De organisatie samen met de affiche voor de komende weken op het podium van de Chapelle
Jurgen Geyselings De organisatie samen met de affiche voor de komende weken op het podium van de Chapelle
Herentals is een cultuurtempel rijker: de Chapelle. In de oude, maar uiterst gezellige kapel aan de voormalige speelplaats van het vroegere Instituut van de Voorzienigheid, staan tot oktober tal van optredens gepland.

In mei vorig jaar openden enkele Herentalse vrienden een pop-up café in de kapel. Toen het café eind vorig jaar de deuren sloot, verloor Herentals een fantastische trekpleister. Reden te meer om opnieuw iets op poten te zetten op deze stek, besloten Luc Geysen, Jochen Van Laere en Erik Thijs.

Een eer om in deze unieke en fantastisch klinkende kapel te mogen spelen.

Tom Helsen

De aftrap van het nieuwe concept, waarin het pop-up café omgetoverd werd naar een echte cultuurtempel met tal van muziek- en comedy-avonden, werd gegeven halverwege maart. Sindsdien stonden al verschillende topartiesten op het religieuze podium van de kapel. Onder andere Stef Kamil Carlens, Tom Helsen en Ida Nielsen brachten hun zangkunsten in de Chapelle. “Het is een eer om in deze unieke en fantastisch klinkende kapel mijn kunsten te mogen brengen”, vertelde Tom Helsen.

Dat de organisatoren niet enkel muzikale optredens op het programma staan hebben, maar ook met comedy-avonden uitpakken, maakt dat er een mooie variatie verschijnt op de kalender. Zo kregen onder meer Jeron De Wulf, bekend van ‘Foute vrienden’, en de comedy sensatie van de laatste maanden Peter Hens, finalist ‘Voor de leeuwen’, vele lachspieren aan het werk tijdens hun optreden. “We dragen het comedy-genre hoog in het vaandel”, klinkt het bij mede-organisator Jochen.

“Onze zaal biedt plaats aan een kleine 300 toeschouwers wanneer we een staand concert brengen, en bij de iets intiemere, zittende concerten en comedy-avonden bieden we een 180 tal zitplaatsen aan”, zegt Chapelle-lid Luc Geysen. Er staat ook een toog in retro-stijl, geheel aangepast aan het interieur dat de kapel rijk is, een erfenis van het oude pop-up café. Vintage tafeltjes, wiebelende houten stoelen, gezellige zetelhoekjes, talrijke planten en hier en daar een Jezus-beeld.

Het gezellige interieur van de Chapelle
De Chapelle Het gezellige interieur van de Chapelle

“Ons liedje is hier nog lang niet uitgezongen”, besluit het derde Chapelle-lid Erik Thijs. “We mogen tot oktober ons ding doen in de Chapelle. Ondertussen hebben we al een leuk programma in elkaar geknutseld. Onder meer comedy-vedetten Nigel Williams, Thomas Smith en Kamal Kharmach zullen hun beste beentje voorzetten. Verder kan je in de toekomst komen genieten van muzikale toppers als Bart Buls, Jan Hautekiet en zelfs Raymond van het Groenewoud.”

Voor een volledig overzicht van het programma en informatie over tickets kan je terecht op www.dechapelle-herentals.be.

de voorlopige affiche
De Chapelle de voorlopige afficheReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.